Kategorier
Elektrisk Video

Video: Ny elektrisk Renault Megane vil slå VW ID.3

Renault er endelig klar med en ny elbil, efter vi har gloet på Zoe i 10 år. Berner ser, hvad den nye Renault Megane E-Tech duer til!

Video: Anders Berner

Okay, Renault. Nu har vi set den. Selvom Renault Zoe rigtigt nok var blandt de første til at bevise, at elbiler godt kunne fungere for Hr. og Fru Danmark, har vi nu set på den i 10 år. Den så dagens lys i 2012 og er stadig i produktion.

Det er med andre ord på høje tid, at franskmændene fra Boulogne-Billancourt kommer med en ny elbil – og det gør de nu! Renault Megane E-Tech er nemlig lige på trapperne, og den er, præcist som Zoe, født som en elbil.

I denne video prøver Anders Berner kræfter med den nye Renault Megane E-Tech. Han virker tilfreds – men han har også en anke eller to!

Bilbasen var inviteret til Spanien af Renault Danmark.

Renault Megane E-Tech EV60

Motor: Elektrisk
Batteristørrelse: 60 kWh
Ydelse: 131 hk / 250 Nm
0-100 km/t: 10,5 sek.
Tophastighed: 150 km/t
Rækkevidde: 470 km
Mål (L/B/H): 420/176/150 cm
Bagagerumsvolumen: 
440 liter
Pris: 311.990 kr. (Starter fra 266.990 kr.)

Aluminium over stål

Berner er begejstret for den lette konstruktion, der sikrer, at den nye Renault Megane E-Tech Electric vejer fra 1.575 kg. Som han forklarer, skyldes det, at ingeniørerne har tænkt sig om – og så skyldes det brugen af aluminium.

Det er ikke kun på brugen af batterier og sikkerhedssystemer, at bilproducenterne bliver klogere. Det bliver de også i den gængse opbygning af biler. Derfor bliver der i dag brugt mere og mere aluminium i stedet for stål, når bilerne skal bygges, og det har flere fordele end blot en lavere vægt.

SE OGSÅ : Video: Mest plug-in for pengene – Leon eller Megane?

Aluminium er et blødere metal end stål, og derfor skulle man tro, at det er mindre sikkert at bygge biler med. Men sådan er det ikke. Faktisk tværtimod. Med det blødere aluminium kan man lettere styre, hvor og hvordan metallet skal krølle, hvis uheldet er ude. Med optimerede krøllezoner absorberer aluminium op til dobbelt så meget af den energi, der opstår ved et uheld, end stål gør.

Derudover er aluminium ikke bare aluminium. Aluminium kommer i mange forskellige typer og med forskellige styrkeprofiler. Dermed kan bilproducenterne i dag med hjælp af ny teknologi sætte forskellige typer aluminium sammen for at sikre både optimal stødabsorbering samt let vægt.

Aluminium er dyrere end stål, men netop den nye teknologi og brug af computersimulationer kan hjælpe bilproducenterne til at optimere brugen af metallet: I hvilke størrelser, former og placeringer af aluminiummet får man mest mulig stabilitet og lavest mulig vægt? Det kan i dag simuleres og regnes ud.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.