Kategorier
Forbrugerstof Video

VIDEO: Spar 150.000 kr. på din nye plug-in hybrid

Den ændrede registreringsafgift på biler betyder, at du nemt kan spare flere hundrede tusinde kroner på en ny plug-in hybrid – men der er også biler, som er steget i pris. Bilbasen Guide ser på 5 biler, som er faldet i pris og 5 biler som er steget i pris.

Af: Morten Bek / d. 26. januar 2021

Det har givet politikerne og embedsfolkene hovedpine i årtier. Registreringsafgiften på biler i Danmark. Danskerne hader de høje afgifter, men samtidig er den høje afgift på biler så indgroet en del af statens budget, at det er noget nær umuligt for selv den mest fremsynede og finansielt velbevandrede politiker at komme med en løsning, der både tilgodeser danskernes lyst til billigere biler og statens indtjening.

Der er næsten altid mumlen i krogene om ændrede registreringsafgifter, og som flere gange før trak finanslovsforhandlingerne i slutningen af 2020 en ændring med sig. Eksempelvis i forhold til elektrificerede biler. Afgiften på disse forventes at stige løbende, men oftest udsættes forhøjelsen gang på gang.

SE OGSÅ | Gode råd til ekstraudstyr og værditab

Men den rullende indfasning og mere fokus på CO2-udledning kan mærkes her og nu – og den kan mærkes helt tydeligt. Nogle biler falder hundredetusindvis af kroner i forhold til før afgiftsændringen, mens nogle forhandlere står med biler, som koster en hel del mere.

Bilbasen Guide ser nærmere på 10 biler, som er udsat for markante prisændringer. Fem biler som er blevet langt bedre tilbud, fem biler som bestemt ikke kommer til en lavere pris.

Kend værditabet

Hvis du har købt en Audi A6, en BMW X2 eller X3 eller en Mercedes-Benz GLE som plug-in hybrid før den 18. december 2020, så vær tapper. Du har fået en ny bil, som du kan glæde dig over i lang tid. At du må se mange, mange tusinde kroner forsvinde som dug for solen, det er en del af spillet – spillet om de danske registreringsafgifter.

SE OGSÅ | De nye afgifter gør bedre biler billigere!

Før omlægningen af afgifterne, som regeringen fik på plads i slutningen af 2020, kostede den nye Audi A6 50 TFSI e, en plug-in hybrid med 299 hk, 649.990 kr. Det var allerede en forholdsvis lav pris for den tyske sedan. Men efter omlægningen kan Audi sælge den til 505.097 kr. Sådan, tæt på 150.000 kr. sparet helt uden at skulle forhandle.

Flere af de store plug-in hybrider er faldet endnu mere i pris end A6’eren. Nogle af de mere overkommelige modeller, som for eksempel BMW X2 25e, er også faldet markant i pris. De to biler er blandt de 10 eksempler her i Guiden, som vi ser nærmere på. Fem af eksemplerne er biler, som desværre er steget i pris. Blandt andet den populære Toyota Yaris Hybrid.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.