Papegøjeplader
august 24, 2021

VIDEO: Papegøjeplader kan spare dig penge

Uden bagsæder er bilerne billigere, og for private som ønsker at spare penge i forhold til en personbil på hvide plader, er det en reel vej – men med store undtagelser.

Af: Morten Bek  / d. 24. august 2021

I Danmark tager vi helt normale SUV’er, hatchbacks og stationcars og hiver de bagsæder og sikkerhedsseler ud, som møjsommeligt er bygget ind i bilerne på samlebåndene. I stedet kommer der en lille skillevæg op og et kraftigt filttæppe dækker over de værste sår efter operationen – og så kan personbilen pludselig sælges som prisbillig van på gule plader eller papegøjeplader.

SE OGSÅ | Skal du købe eller privatlease din næste bil?

Men hvordan er det nu med papegøjepladerne, når man som privat vil købe en ny bil? Hvad må man, og hvad koster det? Vi ser nærmere på papegøjeplader for private købere.

God ide eller dårlig ide?

Var det noget med en helt ny Renault Clio til 123.000 kr., eller måske en ny Hyundai i30 til 170.000 kr.? For at komme ned i det prisleje skal de to biler være befriet for bagsæderne, ombygget til vans og køre på papegøjeplader.

SE OGSÅ | Hyundai Ioniq 5 slår tyskerne på teknikken

Kan man undvære bagsæderne, kan man som privat købe og køre bil på papegøjeplader lige så tosset, som man vil. Og man kan spare mange penge. Men det er ikke en god forretning for alle. Især når det kommer til mindre og billigere biler skal man se sig for.

Der er nemlig en joker i spillet, og det er den årlige strafafgift. I myndighedernes jargon kendt som “privatbenyttelsesafgift”. Den høje afgift kan hurtigt æde fordelene op.

Men der er biler, hvor papegøjepladerne kan vise sig at være den rigtige vej frem, hvis det handler om at få den fedeste bil med den mindst mulige udskrivning.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS