maj 4, 2021

VIDEO: Plug-in hybrid eller ren benzin?

Vi giver dig indblik i, hvad det koster at vælge en plug-in hybrid kontra en tilsvarende model med benzinmotor.

Af: Morten Bek / d. 4. maj 2021

Der er fordele og ulemper ved alt. Så det gælder selvfølgelig også, når du skal vælge den rigtige motor – eller helt præcist den rette drivlinje – til din bil.

SE OGSÅ | Plug-in: De nye bilafgifter gør bedre biler billigere

Mange danskere, som er i markedet efter en ny bil, står med valget mellem en model med benzinmotor og en tilsvarende model med PHEV-drivlinje. Det virker lige til at vælge plug-in hybriden, hvor man takket være afgifterne næsten altid får rigtig meget bil med mange hestekræfter for pengene. Men er det også det helt rigtige valg?

I denne udgave af Bilbasen Guide ser vi nærmere på fordele og ulemper ved benzinmodellen og PHEV’en, og vi kommer med beregninger på nogle af de løbende omkostninger – med udgangspunkt i Volkswagen Tiguan.

Ikke så nemt som det ser ud

Det er næsten for godt til at være sandt. Den nye Volkswagen Tiguan 1,4 eHybrid har 245 hk og koster 370.000 kr., og den 95 hk svagere Tiguan 1,5 TSI DSG koster 430.000 kr.

Tiguan eHybrid lokker med sin lave pris, og den lokker også med et brændstofforbrug på 62,5 km/l. De fleste kan nok godt gennemskue, at et brændstofforbrug i de luftlag kræver, at man putter strøm på batteriet (og man gør det ofte), så Tiguan kan rulle på strøm alene – med benzinmotoren slukket.

SE OGSÅ | Alting var mere simpelt i gamle dage, men ikke bedre

Men strømmen er ikke gratis, og i forhold til brændstofforbruget, og dermed udgifterne, i Tiguan 1,5 TSI, som er forholdsvis nemt at regne ud, så varierer forbruget anderledes voldsomt i plug-in hybriden (alt efter dine opladningsvaner- og muligheder, selvfølgelig). Her skal man huske, at der skal installeres en ladeboks og afregnes strømforbrug; En standardinstallation alene koster 7.500 kr. og det månedlige abonnement 369 kr. hos Clever.

Dit kørselsmønster og længden på de ture, du kører, kan være afgørende for, om du skal vælge bilen udelukkende med benzinmotor eller opladningshybriden med benzin- og elmotor. Der er fordele og ulemper ved begge modeller. Se med og bliv klogere.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS