Første kig på elbilerne Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+
Det er to store og fuldelektriske nyheder, som Toyota løfter sløret for i København. Vi ser nærmere på Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+.
Af: Morten Bek / d. 14. juli 2020
Den tid, hvor trepunktsselen og den sikkerhedslaminerede forrude var de eneste stykker prominent sikkerhedsudstyr ligger mange år tilbage. Selen og forruden som ikke går i tusind (skarpe) stykker er stadig essentielt passivt sikkerhedudstyr i en ny bil, men det aktive sikkerhedsudstyr er en stor gevinst for alle, som kører bil.
Aktivt sikkerhedsudstyr er alt det, der hjælper os som bilister, FØR en ulykke indtræffer. Og den aktive sikkerhed og de tilhørende førerassistancesystemers fornemmeste opgave er at sørge for og hjælpe til, så ulykken slet ikke sker.
SE OGSÅ | Sommerferien er reddet. Guide til de små autocampere
De fleste nye biler har et eller flere af de aktive sikkerhedssystemer, men der er desværre undtagelser. En ny Dacia og flere nye mikrobiler har end ikke automatisk nødbremse, som kan være med til at redde liv og samtidig sørge for, at der ikke kommer skader på bilerne. Tommelfingerreglen er, at jo større og dyrere bilen er, jo flere sikkerheds- og assistancesystemer kan man få den med.
Bilbasen Guide gennemgår de vigtigste aktive sikkerhedssystemer, som findes i nye, moderne biler. Vi ser på et udsnit af systemerne – nye kommer hele tiden til, og det samme gør forbedrede og bedre virkende udgaver af eksisterende systemer.
Lampen ud for sidespejlet lyser op. En bil er ved at overhale os på motorvejen, og blind vinkel-systemet gør opmærksom på den, så vi ikke begynder at trække ud for at overhale den bil, der ligger foran os.
SE OGSÅ | Sådan sikrer du det bedste billån
Vi kan godt finde ud af at køre, så hvorfor skal et system fortælle os noget, vi udmærket godt selv kan se? Fordi der er tidspunker, hvor vi som mennesker overser ting. Det kan meget nemt være en bil, der laver en hurtig overhaling, når vi tror, vi kan trække ud. Et aktivt blind vinkel-system kan sågar styre bilen tilbage i sit spor, hvis vi så overser den overhalende bil.
Motor: R4 diesel, 1.395 ccm
Ydelse: 218 hk / 400 Nm
0-100 km/t: 7,8 sek.
Tophastighed: 224 km/t
Forbrug: 66,7 km/l
Startpris: 439.994 kr. (Basismodel fra 316.000 kr.)
Der er utallige aktive sikkerheds- og førerassistancesystemer, og de virker på utallige måder alt efter hvilken bil, de sidder i.
Vi sidder i den nyeste udgave af firma- og familiebilen Skoda Superb, der som standard har blandt andet automatisk nødbremse. Testbilen har den store pakke med ekstra sikkerhedsudstyr som adaptiv fartpilot (som sammen med det indbyggede navigationssystem selv bremser ned før rundkørsler, sving og t-kryds), blind vinkel-systemet, vejskiltegenkendelse og meget mere.
Det er to store og fuldelektriske nyheder, som Toyota løfter sløret for i København. Vi ser nærmere på Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+.
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Første kvartal af 2025 er gået, og i de tre måneder har VW ID.4 været den mest indregistrerede nye bil i Danmark. Tesla Model Y er stadig med i toppen, men det er VW ID. Buzz overraskende nok også.
Trump, told og tariffer. Tre ord, der efterhånden går hånd i hånd. Nu kan ordet ‘statsstøtte’ knyttes til trekløveret, da Trump vil booste salget af Tesla-modeller i Europa.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.