december 20, 2022

Video: 4 billige brugte elbiler

En elbil behøver ikke at være ny for at fungere til de små ture i hverdagen, men du skal være obs på batteriet – og det er der heldigvis råd for.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Det er ikke tiden til de store investeringer. Mange har endda svært ved at få det hele til at hænge sammen fra måned til måned. Men tiden til trods er det faktisk stadig muligt at bidrage til den grønne omstilling – og måske endda spare penge i det lange løb ved at bytte bil nr. 2 ud med en elbil.

LÆS OGSÅ | 2022 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Der er ikke mange til salg af de billige elbiler, og dem der er, har ret kort rækkevidde. Men hvis du tænker dig om… Hvor mange kilometer kører du egentlig i det daglige?

Bilbasen Strøm finder fire billige elbiler, der alle koster under 120.000 kroner og som fint vil fungere som bil nr. 2 i det daglige for mange.

De 4 brugte elbiler

Du finder en kort introduktion til bilerne herunder. Find ud af mere i videoen ovenfor.

BMW i3

Det var tilbage i 2013, at BMW i3 var klar til at trille af samlebåndet og meget er sket med udviklingen af elbilerne siden. Men da i3 kom frem, var den lidt af en pioner. Konstruktionen i kulfiber, aluminium og plastik betyder, at den ikke ruster, og den har vist sig at holde godt og være billig i drift.

SE OGSÅ | Video: 3 gange længere rækkevidde end benzinbilen

Der er over 100 BMW i3 til salg på Bilbasen og mange af dem koster under 150.000 kr. Det er ret små penge for så velkørende og velkonstrueret en elbil.

Du finder den til salg her: BMW i3

Nissan Leaf

Den ældste af de fire billige. Leaf var på markedet i 2011 med to batteristørrelser: 22 kWh eller 28 kWh. Det var store batterier dengang men i 2018 fik Leaf en opdatering med blandt andet større batterier.

SE OGSÅ | Video: Oplad din elbil når strømmen er billigst

Fra 2018 kunne man vælge Leaf med enten 39 kWh eller 59 kWh med, der med det store batteri, på papiret, giver op mod 395 km. Så langt når du aldrig men Leaf har mere end rigelig rækkevidde til det daglige for mange.

Du finder den til salg her: Nissan Leaf

Renault Zoe

Klassikeren. Elbilen, der var med til at skyde elbilmarkedet i Danmark rigtigt i gang. Den er rigelig praktisk til bil nummer to med fire døre, mere plads på bagsæderne og et rimeligt størrelse bagagerum.

LÆS OGSÅ | Video: Få tjekket batteriet før du køber brugt elbil

Renault Zoe har i øvrigt den fordel, at den kan lade med 22 kW på AC. Det betyder, at på de små “langsomme” ladere i bybilledet, kan du lade dobbelt så hurtigt end de fleste andre elbiler.

Du finder den til salg her: Renault Zoe

Smart ForTwo

Har du ikke brug for bagsæder, og kan du klare dig med en meget begrænset rækkevidde, er Smart ForTwo et godt bud. Den lille bybil kan parkeres på tværs og er en leg at smide rundt i trafikken i byen.

LÆS OGSÅ | Smart på vej tilbage – mærkets første nye bil hedder #1

Rækkevidden, på dage med frostvejr, er desværre meget kort. Displayet viser 80 km fra det lille 16,7 kWh batteri – du skal nok ikke regne med meget mere end 50-60 stykker. Men igen… Mange kører alligevel ikke mere end 40 km om dagen.

Du finder den til salg her: Smart ForTwo

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS