april 25, 2023

Video: Et nyt batteri til elbilen kan koste kassen

Har du styr på garantien, når du skal købe brugt elbil? Bilbasen Strøm undersøger, hvad du skal være opmærksom på.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Den dyreste komponent på en elbil er batteriet, så hvis batteriet går i stykker, og det skal skiftes, kan det blive en rigtig dyr fornøjelse. Heldigvis er elbilernes batteri typisk omfattet af to garantier, men kvaliteten af garantierne kan svinge fra bilproducent til bilproducent.

LÆS OGSÅ | Video: Friskt batteri på 4 minutter

Derfor er det vigtigt, at du har helt styr på garantien på batteriet, når du skal købe brugt elbil. Og selvom det kan være lidt af en rodebutik at finde rundt i, er der nogle klare begreber, du bør kende til.

Sammen med FDM undersøger vi, hvad du skal være opmærksom på, når vi taler garanti på batteriet – og hvordan du forholder dig, hvis din elbil ikke kører helt så langt på en opladning, som den gjorde fra ny.

To garantier

Når vi taler garanti på batterier, er der tale om to forskellige; En Kapacitetsgaranti og en Batterigaranti.

Kapacitetsgaranti

Alle batterier mister kapacitet og bliver dårligere med tiden – også elbilens. Kapacitetsgarantien dækker, at batteriet har en vis kapacitet tilbage efter en given periode eller antal kørte kilometer. Hvor meget kapacitet der skal være tilbage og hvor lang en periode eller antal kørte kilometer garantien dækker, svinger fra producent til producent.

SE OGSÅ | Video: Når elbilens 12-Volt batteri dør

Det virker dog til, at branchen er landet på en norm. De fleste bilproducenter lover 70% kapacitet efter otte år – og det mener FDM i øvrigt er fornuftigt.

Batterigaranti

Batterigarantien dækker konkrete fejl på batteriet. Så hvis du en dag ser et lille, orange batteriikon lyse på instrumentbordet i elbilen, er det typisk batterigarantien, der skal dække.

SE OGSÅ | Video: Få tjekket batteriet før du køber brugt elbil

Også for batterigarantien er normen, at den dækker i otte år. Hver dog opmærksom på, at der for begge garantier kan være skrevet forbehold ind i garantien. Eksempelvis kører Nissan med nogle lidt underfundige af slagsen, som du kan høre mere om i videoen.

Det kan blive rigtig dyrt

Opstår der er en fejl på batteriet, og det skal skiftes, kan det blive uoverskueligt dyrt. Batteriet er elbilens dyreste komponent og bilproducenterne tager sig godt betalt.

LÆS OGSÅ | Brugte elbiler i Danmark er billigere end nogensinde før

Polestar, eksempelvis, tager 160.000 kr. for at udskifte batteriet, og skal du have nyt batteri til en Mercedes EQA, vil de have 200.000 kroner for det.

Heldigvis er det langt fra hver gang, at man behøver at skifte hele batteriet. Batteriet er opbygget af celler og i mange tilfælde kan man nøjes med at skifte enkelte celler – og så bliver prisen heldigvis en helt anden.

Uanset er det vigtigt, at du har helt styr på elbilens batterigarantier, før du køber brugt elbil.


Brugte Tesla til salg på Bilbasen

Se flere brugte Tesla til salg på Bilbasen

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS