juni 9, 2023

Video: Elbil på ferie – sådan forbereder du dig

Hvis det er første – eller 10. –  gang, du skal på langtur i elbilen, kræver det forberedelse. Se her, hvordan du gør.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Sommerferien står for døren og måske overvejer du at køre sydpå i din elbil. Eller måske overvejer du det overhovedet ikke, for det må da være alt, alt for besværligt.

SE OGSÅ | Video: Friskt batteri på 4 minutter

Der er ingen tvivl om, at det helt sikkert er mere besværligt end i en benzin- eller dieselbil. Turen vil både tage længere tid og samtidig, i de fleste tilfælde, kræver det en god portion forberedelse inden afgang, hvis turen skal gå gnidningsfrit.

Udover planlægning er der nogle ting, der er vigtige at pakke og have styr på, så du undgår at havne i unødigt irriterende situationer. I dette afsnit af Bilbasen Strøm guider vi dig til, hvordan du får den bedste langtur i elbil. Det er faktisk ikke så svært.

Hvad skal jeg have med?

Det allervigtigste at have med er naturligvis bilens ladekabel. De hurtige ladestationer har oftest et fastmonteret kabel, men til de lidt langsommere ladestandere, skal du bruge dit eget kabel. Type-2 kablet, som langt de fleste elbiler bruger, er også standarden i hele Europa.

SE OGSÅ | Video: Et nyt batteri til elbilen kan koste kassen

Det kan også være en god ide at pakke mormorladeren (nødladeren) til nødsituationer. Det kan eksempelvis være smart at have med til campingpladser, der ikke har ladestandere (de fleste). Hertil skal man også huske at have en såkaldt CEE-adapter med, da campingpladser oftest er udstyret med CEE-stik til campingvognene.

Hvordan betaler jeg for opladning?

Det er en rigtig god ide at skaffe sig et universalt ladekort. Det virker til langt de fleste ladestandere og skal bare bippes på ladestanderen for at starte opladningen. Ved nogle ladestandere er det nødvendigt at hente den app, der hører til ladekortet, for at kunne starte opladningen.

Ved enkelte hurtigladere kan man betale med sit kreditkort, men der er desværre stadig mange ladestandere, hvor det ikke kan lade sig gøre.

SE OGSÅ | Video: Der er mange penge at spare ved at køre elbil

Er du prisbevidst, kan du med fordel hente en 3-5 forskellige ladeapps. Der er nemlig forskel på prisen, alt afhængig af hvilken app du bruger på hvilke ladestandere. Tjek derfor de forskellige ladeapps og priserne til den aktuelle ladestander du står ved, inden du starter opladningen.

Hvordan planlægger jeg, hvor jeg skal lade?

Inden du kører, er det rigtig smart at benytte planlægningsværktøjet A Better Routeplanner. Her kan du indtaste ruten og hvilken elbil du kører i, og så vil hjemmesiden komme frem med den ideelle rute, hvor du skal lade og hvor længe du skal lade hvert sted for at nå hurtigst muligt frem til destinationen.

Du kan endda indtaste hvilken hastighed, du ønsker at køre med på motorvejen, og så vil hjemmesiden planlægge ruten herefter. Super smart.

Få flere tips og tricks i videoen, hvor vi forklarer, hvordan du bedst planlægger ferien i elbil.


Brugte elbiler til salg på Bilbasen

Se flere brugte elbiler til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS