maj 10, 2023

Video: Der er mange penge at spare ved at køre elbil

Vi har regnet på, hvad det koster at køre en lille benzin-bil og en tilsvarende elbil. Vi kan afsløre, at der er kæmpe forskel.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Er du i markedet efter en lille bil, overvejer du måske, om det skal være en benzinbil igen eller om det er nu, du skal tage springet til elbilen. For der er faktisk kommet flere små elbiler på markedet, der ikke koster en formue.

SE OGSÅ | Video: Friskt batteri på 4 minutter

Alligevel er elbilen typisk dyrere at købe end en tilsvarende benzinbil – som eksempelvis vores to små biler vi bruger i videoen; Peugeot 208. Men købsprisen er én ting. Hvad koster det egentlig om året at holde benzinbilen kørende versus elbilen?

I dette afsnit af Bilbasen Strøm undersøger vi, hvor stor forskel der egentlig er på de årlige omkostninger til henholdsvis en benzin-208 og en el-208.

Mellemregningerne

Det endelige beløb afhænger af flere forskellige parametre og vil variere alt efter kørselsbehov, demografi og geografi – og selvfølgelig hvilke biler der er tale om, og hvordan de bliver brugt.

SE OGSÅ | Video: Et nyt batteri til elbilen kan koste kassen

I vores beregning går vi ud fra den mest solgte benzin-variant mod den mest solgte el-variant af Peugeot 208. Beregningerne tager afsæt i 20.000 km om året og indbefatter udgifter til henholdsvis benzin og strøm, ejerafgift, service, forsikring samt den månedlige ydelse til finansiering af bilen.

Vi tager desuden udgangspunkt i realistiske forbrug for både benzinbilen og elbilen – i dårligt vejr. Vi tager samtidig udgangspunkt i, at du lader din elbil op derhjemme om natten og trækker afgifter fra.

SE OGSÅ | Video: Har vi strøm nok til 3,5 millioner elbiler?

Og inden du farer til tastaturet og lufter din utilfredshed: Ja, vi er er godt klar over, at tallene varierer fra person til person, men konklusionen bliver den samme. Se med og find ud af, hvor meget du sparer.

Tallene

Nedenfor ser du tallene, vi har brugt i beregningen. Vi tager udgangspunkt i den mest solgte variant af hhv. 208 med benzinmotor og med elmotor. De øvrige tal er hvad det koster om året. Få resultatet at se i videoen ovenfor.

Elbil, Peugeot 208 136 hk
Pris290.000 kr.
Wh / km165 Wh/km
Strømpris / kWh1 kr.
Udgift, strøm / 20.000 km3.678 kr.
Ejerafgift740 kr.
Service1.667 kr.
Forsikring5.500 kr.
Finansiering38.400 kr.
Benzinbil, Peugeot 208 100 hk
Pris230.000 kr
Kilometer / liter16 km/l
Benzinpris / liter15 kr.
Udgift, benzin / 20.000 km18.750 kr.
Ejerafgift1.100 kr.
Service4.133 kr.
Forsikring4.500 kr.
Finansiering31.200 kr.

Brugte Peugeot 208 til salg på Bilbasen

Se flere brugte Peugeot 208 til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS