april 4, 2023

Video: Friskt batteri på 4 minutter

Med batteriskift undgår du at spilde tiden ved ladestanderen og er videre på samme tid, som skulle du tanke diesel eller benzin.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner

Ét af de oftest brugte argumenter fra folk, der aldrig skal have en elbil, er tiden man skal bruge ved hurtigladerne, når man skal køre langt. De 20-30 minutter ved hvert ladestop er uoverskueligt.

LÆS OGSÅ | Video: Derfor er elbiler så hurtige

Men det er der nu en løsning på. Kinesiske Nio arbejder nemlig med batteriskift, hvor du kan køre bilen ind med fladt batteri og i løbet af 4-5 minutter er du videre med næsten fuldt batteri. Det lyder smart, men er det overhovedet det?

I denne episode af Bilbasen Strøm tester vi den første Nio-station i Danmark og finder ud af, om det virkelig er så smart, som Nio påstår.

Leasing af batteriet er et krav

Når du køber en bil hos Nio køber du først bilen og herefter beslutter du dig for, om du vil købe bilens batteri eller om du vil lease det. Det kunne være en Nio ET7, eksempelvis. Hvis du vil købe det store 100 kWh batteri, koster det 168.000 kr. oveni bilens pris på 684.000 kr.

Alternativt kan det 100 kWh store batteri leases for 2.199 kr./mdr. – og det er faktisk et krav, hvis du vil benytte Nio’s batteskiftestationer.

LÆS OGSÅ | NIO viser EC7 og ES8 – to helt nye 2023-modeller

Med i de 2.199 kr./mdr. får man to batteriskift om måneden på hvilken som helst Nio batteriskiftestation. Skifter du batteri mere end de to gange om måneden, koster det et servicegebyr på 75 kr. Herudover skal du betale for differencen i strøm. Du betaler altså en fast kWh-pris for hver kWh der er mere på det batteri du får i, end det du afleverede.

Lige nu er Nio dog i sit gavmilde hjørne, og tilbyder alle de batteriskifte du kunne tænke dig og gratis strøm på alle ET7- og EL7-modeller. Du kan altså køre ind og få skiftet et fladt batteri til et med 90% på helt gratis. Hvor længe det fortsætter sådan vides ikke.


Brugte Nio til salg på Bilbasen

Se flere brugte Nio til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS