maj 31, 2024

Video: Ny teknologi giver markant hurtigere opladning af elbiler

Den nye batteriteknologi giver mulighed for at lade omkring 320 km på 10 minutter. Se med og find ud af, hvornår de nye batterier kommer.

Video: Jacob Dalby, Claus Møller og Anders Richter

Vi har strammet lidt på skruerne og kan nu præsentere første afsnit af Bilbasen Strøm version 2.0

Her I første afsnit skal vi hilse på en gammel kending af programmet: Den altvidende Thomas Meier Sørensen. Thomas fortæller om den nye batteriteknologi i elbiler, der giver markant hurtigere opladning og længere rækkevidde, end vi har været vant til indtil nu.

Se med her og bliv klogere på, hvornår vi kan forvente at se de første elbiler med de “nye” batterier.

Lynladning er ikke så lynhurtigt mere

I dag er XPeng G9 en af de elbiler, på det danske marked, der er aller hurtigst til at lade batteriet op. Op mod 300 kW – der er endda flere eksempler på, at den kan lade endnu hurtigere, end den er opgivet til. Men i en ikke så fjern fremtid, er det slet ikke så hurtigt endda.

Inden for nærmeste fremtid, kommer vil til at se elbiler, der kan lade med op mod 800 kW. Og det er takket være ny batteriteknologi, som allerede findes i flere kinesiske bilmodeller.

Et eksempel er Zeekr 007 som allerede er lanceret i Kina. 007 kan give dig op til 500 km rækkevidde på bare 15 minutter og én af varianterne kommer med en rækkevidde på op mod 800 km.

Batterierne er bygget med bedre materialer og 3D-strukturer, der er med til at øge opladningshastigheden markant. Populært sagt kan elektronerne bedre finde vej igennem batteriet, så de udvikler mindre varme og kan tage højere effekt.

Se med i Bilbasen Strøm og bliv klogere på den nye teknologi.

Del artikel:

Brugte elbiler til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS