Kategorier
Forbrugerstof Video

VIDEO: Den vildeste teknologi i biler

Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til udstyr og teknologi i biler. Med den nye Mercedes-Benz S-Klasse viser vi, hvor vild en ny bil kan være.

Af: Morten Bek  / d. 13. juli 2021

ESC-systemer, airbags, LED-forlygter, infotainmentsystemer, adaptiv fartpilot og stort set alt andet, vi i dag ser som helt normalt standardudstyr i selv mindre biler, dukkede første gang op i nogle af de dyreste biler på markedet. Efterhånden som tiden går, bliver nyt udstyr og ny teknologi mere udbredt (og billigere at producere) og bliver tilgængelig for alle – ikke bare for millionærer som har råd til en luksusbil, der er proppet til op over taget med ekstraudstyr.

SE OGSÅ | Skal du købe eller privatlease din næste bil?

De dyreste biler vil altid være foran og være holdeplads for det mest moderne og de mest højteknologiske muligheder. De dyreste biler viser, med andre ord, fremtiden for de billigere biler, som de fleste danskere har råd til.

Hvad lader sig gøre i dag, når det kommer til udstyr og teknologi i en ny bil? For at give dig en idé om, hvad de mest avancerede biler kan i dag, træder Bilbasen Guide indenfor i en stor tysk luksusbil, som er kendt for altid at være på forkant.

Alle får glæde af den nye teknologi

Er du også træt af, at lyden af dit yndlingsband kommer ud af fire små og skrattende højttalere, som truer med at hoppe ud af deres billige plastikrammer, hver gang du vover at skrue bare en smule op for at rocke med i bilen? Og synes du, det er sikrest at køre om dagen, fordi forlygterne er så svage, at dine cykellygter giver mere lys? Så sidder du i en bil, som langt fra er med på den nyeste mode og de nyeste teknologier.

Men det skal du ikke være ked af, for alt det nyeste, det smarte og det højteknologiske fra de dyreste nye biler skal nok komme ned i biler i et prisleje, hvor alle får glæde af det. Det handler om at have penge – eller være tålmodig.

SE OGSÅ | Hyundai Ioniq 5 slår tyskerne på teknikken

Om 5, 10 eller måske 15 år kan en ny Opel Corsa eller Mazda 2 komme med meget af det udstyr, som de absolut mest moderne og højteknologiske biler her i 2021 stiller med. For at vise dig, hvad der i dag kan lade sig gøre, når det kommer til udstyr og teknologiske landevindinger, kigger vi nærmere på en af de ultimative luksusbiler: den nye Mercedes-Benz S-Klasse.

Vi garanterer dig, at dit yndlingsband lyder som om, du sidder til en intimkoncert – og at forlygterne ikke bare gør nat til dag, men også kan give vigtige informationer.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.