ForbrugerstofGuideVideo

VIDEO: Gennem tykt og tyndt: Sådan kommer du i gang med at køre i terræn

Af i Forbrugerstof, Guide, Video
Med den rigtige forberedelse (og de rigtige dæk) kan du komme langt i en firehjulstrækker. Bilbasen Guide tager på tur, hvor asfalten ender – i den nye Land Rover Defender

Af: Morten Bek / d. 30. juni 2020

Det er næppe pendlerturen eller den langsomme køkørsel, du tænker på, når det handler om at have det sjovt i bilen. Måske det er turen langs stranden i en åben bil eller nogle omgang på en bane i en fed sportsvogn. Det kan også meget vel være terrænkørsel, der popper op i kategorien “at have det sjovt i bilen”, og har du ikke haft chancen for at køre ud, hvor asfalten ender og det grovere underlag begynder, så er du gået glip af noget.

SE OGSÅ | Sommerferien er reddet. Guide til de små autocampere

At køre i terræn er slet ikke forbeholdt ejere af store firehjulstrækkere eller pickups med uendelig frihøjde. Med den rette indstilling og det rette udstyr kan du komme langt i en SUV med firehjulstræk og dæk, som egner sig til at køre i terræn.

Bilbasen Guide ser nærmere på, hvordan du kommer i gang med at køre i terræn. Der er forholdsregler, man skal huske at tage, og der er mange ting at lære – og først og fremmest skal du finde et sted, du må køre; Danmark er ikke stedet, hvor man bare tager den nærmeste skovvej og kører rundt på må og få, så det kan betale sig at tænke i alternativer. En mark hvor landmanden for nyligt har høstet, et stenbrud eller noget helt tredje. Så længe man husker at spørge om lov, er der mange muligheder.

Ny Land Rover Defender ved Tirsbæk Gods

Den helt nye Land Rover Defender og de smukke og krævende forhold omkring Tirsbæk Gods ved Vejle. Det er svært at ønske sig noget bedre til en tur ud i det blå med firehjulstræk på, så Tirsbæk Gods er selvfølgelig stedet, vi tager til i denne udgave af Bilbasen Guide.

SE OGSÅ | Sådan sikrer du det bedste billån

Vi møder den erfarne og hjælpsomme instruktør, Janni Grensteen, som tager os med på tur i skovene omkring Tirsbæk Gods, hvor alle har mulighed for at booke sig ind på et kursus, og lære alt om at køre i terræn.

Specifikationer

Land Rover Defender

110″ D240

Motor: R4 diesel, 1.999 ccm

Ydelse: 240 hk / 500 Nm

0-100 km/t: 9,1 sek.

Tophastighed: 188 km/t

Forbrug: 11,2 km/l

Startpris: 1.049.000 kr.

Janni Grensteen giver gode råd og fif til at køre i terræn – gode råd som alle kan bruge til at komme sjovt og sikkert i gang med at køre, hvor asfalten er skiftet ud med skovbund, grus, mudder eller noget helt fjerde og endnu mere uvejsomt.

Nogle af de vigtigste råd er, at man forbereder sig og tager den med ro. Og man skal helst være flere, når man kører ud i det åbne landskab, for man kan meget nemt – og meget hurtigt – komme til at sidde fast.

Om forfatteren

Morten Bek

Morten har testet langt over 1.000 nye biler. Mens superbiler med 700 hk kan være meget sjove, så er hans passion de biler, danskerne rent faktisk køber og bruger til dagligt.