Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Vind i håret til billige penge: 5 flotte cabriolet’er under 75.000 kr.

Sommeren er lige om hjørnet. Og skal den køres i møde med stil, så bør det næsten foregå med vind i håret og højt til himlen, bag rattet i en cabriolet.

Af Daniel Østergaard

Topløse biler er nemlig ingenlunde en luksus, der er forbeholdt det bedre borgerskab. Tværtimod findes der et hav af prisvenlige eksemplarer, så længe man er villig til at scrolle forbi de fabriksnye italienske og tyske cabriolet’er. Vi har fundet vores 5 favoritter til under 75.000 kr.

Fiat 500C 1,2 Lounge

Cabriolet
Fiat 500C er en billig vej til vind i håret

Den her er ikke for børn. I bogstaveligste forstand. Den stilfulde, mini-italiener, der har fået et lidt unfair ry som konebil, er en glimrende bil til sommertur. Uanset om det foregår i Toscana eller på Tåsinge. Den vinder ingen racerløb, men totaløkonomien er derimod rigtig fornuftig. At kalde den en cabriolet er lidt søgt, men den har et dejligt stort stoftag, der lukker himlen ind i kabinen.

Pris: 69.500 kr.

Km: 90.000

 

Alfa Romeo Spider 2,0 TS 16V

Alfa Romeo Spider
Ikke rigtig en klassiker endnu, men med potentiale

Vi bliver i støvlelandet, men skifter lige et gear op. Den rappe Alfa Romeo Spider høstede et hav af priser da den kom på gaden, både for sit radikale design og fremragende køreegenskaber. Alfa Romeo fortsatte produktionen af Spider langt oppe i 00’erne, og det forstår vi godt. De dukker efterhånden sjældent op på brugtmarkedet, men her er et rigtig fint eksemplar. Lige tidsnok til sommeren.

Pris: 59.000 kr.

Km: 148.000

 

Audi Cabriolet 2,8 2d 

Audi Cabriolet
Klassisk cabriolet. Sådan en Audi (80) holder sig ret godt

Når Danmark rammes af solstik, er Audi Cabriolet med garanti en af de mest dominerende skikkelser på kystvejene. Og med god grund. Den elegante og sporty Audi er et af de mest oplagte bud på en glimrende cabriolet til en fornuftig pris. Audi Cabriolet var i produktion fra 1991 til 2000, og i den periode gennemgik den populære ny-klassiker kun få ændringer. Mange er med tiden blevet tunet og gejlet, men der findes stadig originale eksemplarer på brugtmarkedet. En Audi cabriolet kan kendes på lang afstand på grund af den blanke forruderamme.

Pris: 65.000 kr.

Km: 162.000

 

BMW 320i 2,0 Cabriolet

BMW E36 cabriolet
BMW E36 cabriolet har et vellykket design, der holder modellen ung

Førsteudfordrer til ovennævnte Audi. Eller var det omvendt? I hvert fald var BMW 320i også en af de absolutte favoritter, når 90’ernes mest populære cabriolet’er skulle findes. Idag er E36-versionen af BMW’s 3-serie stadig populær, og en 320i Cabriolet bør være en rimelig sikker investering. En ting er dog sikkert. Det er et rigtig godt bud på din kommende sommerbil.

Pris: 67.500 kr.

Km: 218.000

 

Peugeot 205 1,9 CTi Cabriolet

Peugeot 205 cti

 

Der er ikke mange biler, der har haft samme markante betydning som Peugeot 205. Da den bragede ind på scenen i begyndelsen af 80’erne, etablerede den sig lynhurtigt som en af årtiets mest populære biler. Populariteten afstedkom selvfølgelig også en cabriolet-version, der faktisk er designet af Pininfarina. 205 står tilbage som lidt af en talisman for Peugeot, og der er efterhånden langt mellem de gode eksemplarer. Særligt cabriolet’er.

Pris: 50.000 kr.

Km: 130.000

 

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram