Volkswagen CC får afløser: Mød Arteon

Volkswagen CC får afløser: Mød Arteon
06/03/2017 Ebbe Sommerlund
Volkswagen VW Arteon

Så har man set det med. Volkswagen CC’s afløser bliver noget mere pyntesyg end sin forgænger. Se bare kromdetaljen ved fordøren og de blanke lister i bunden af dørene. Og så er det endda et gensyn med en  modedille fra 00’erne – nemlig böseblick eller badboy, hvis du vil have den på engelsk. Du ved detaljen, hvor motorhjelmen er forlænget ned over lygter og grill.

Af Ebbe Sommerlund

Volkswagen VW Arteon

Farvel til Phaeton

Navneskiftet fra CC skyldes formentlig at Phaeton gik på pension sidste år, så Phaeton-kunder, der kan nøjes med en mindre bil kan finde trøst i en Arteon.

Og så alligevel: Arteon kommer i første omgang kun med firecylindrede motorer på 1,5 og to liter. Benzin med hhv. 150, 190 eller280 hk og diesel med hhv. 150,190 eller 240 hk. Rygterne siger dog, at der også kommer en V6 – måske med 408 hk –se det kunne være sjovt.

Vi kan også næsten garantere, at der kommer en hybrid-version. Volkswagen har varslet over 20 el og hybridvarianter de kommende tre år. Platformen er den samme som de fleste andre biler fra VAG-koncernen, nemlig MQB, og der er mulighed for firehjulstræk i nogle varianter.

Interiøret er nyt, men ser bekendt ud

Arteon er nok primært en konkurrent til BMW 4-serie Gran Coupé eller en Mercedes-Benz CLE. Den første er lidt mindre og den anden er cirka samme størrelse. Arteon får i øvrigt også stor bagklap.

 

Interiøret ser ret bekendt ud og er vel nærmest en blanding af Passat og allernyeste Golf. Sådan er det hos VW; greb og stilke starter i én model og spredes så ud til resten af modelprogrammet. Arteon kommer til Danmark allerede i juni.

Hvis du ikke kan vente på lidt Volkswagen i den tunge ende, så har vi adskillige af de luksuriøse VW til salg:

 

Se Volkswagen Phaeton til salg

Se Volkswagen CC til salg

Se Volkswagen Passat CC til salg