juli 1, 2016

Her er de bedste biler i Danmark

Af Ebbe Sommerlund Kilde: FDM

Hvilken bil er bedst?

Vi nævner ofte undersøgelser af bilejeres tilfredshed, og nogle gange er der lidt utilfredshed over, at resultaterne er fra England eller Tyskland. Men nu er den her altså, den mest omfattende danske undersøgelse over danskernes favoritmodeller, selv om langt fra alle modeller er på listen i Autoindex 2016, som er udført af Loyalty Group for FDM.
Bilejere, der har deltaget, har svaret på 24 spørgsmål om bilen og dens image.

For de der følger Bilbasen på Facebook er det næppe nogen overraskelse, at Volvo V60 og S60 er placeret i toppen. (Alt vi lægger ud med Volvo plejer at være populært.)
Bedst bedømte i danskerbilsklassen er den nye mikrobil Suzuki Celerio.

På andenpladsen er Mercedes-Benz C-klasse og på tredjepladsen er det BMW 5-serie. Dette års vinder af Årets Brugtbil, BMW 3-serie, er nummer 6 på listen. Dog i en nyere aftapning, da spørgsmålene kun er sendt ud til biler fra 2012 eller nyere.

Bedste bil – Volvo V60/S60

Volvo V60

Svenskerne har virkelig fået vind i sejlene efter de blev købt af kinesiske Geely. Hele modelprogrammet moderniseres i løbet af fire år, og Volvo har virkelig rykket sig ud fra den skygge, som Ford kastede over svensken. Volvo er blevet ægte premium og sætter sin helt egen skandinaviske stil.
>>Søg Volvo S60 på Bilbasen<<

>>Søg Volvo V60 på Bilbasen<<

 

Bedste MPV (multibil) Toyota Verso

toyota_verso_

 

Den gør ikke meget væsen af sig, men Toyota Verso er en stærk slider til familien. Med det bedste forhandler og værksted-netværk, er baglandet også i orden.

>>Søg Toyota Verso på Bilbasen<<

Bedste luksusbil BMW 5-serie

01bmw5-series2014

Den har efterhånden været på markedet i nogle år, men bilernes svar på et figursyet jakkesæt og Eton-skjorte er stadig populær.

>>Søg BMW 5-serie på Bilbasen<<

Bedste mikrobil – Suzuki Celerio

suzuki-celerio

Det er ingen skam at være til discount. Celerio er ret ny på markedet, men har fået en pæn succes, som en slags efterfølger til Suzuki Alto

>Søg Suzuki Celerio på Bilbasen<<

Bedste minibil – Mazda2

Mazda2_2014

Den ikke bare kører godt, den går også sjældent i stykker. Den er ikke blandt de billigste minibiler, men ifølge Autoindex, er det den bedste.

>>Søg Mazda2 på Bilbasen<<

FAKTA: FDMs AutoIndex 2016

Det er 14. år i træk, at FDM i samarbejde med konsulentfirmaet Loyalty Group gennemfører den omfattende AutoIndex-undersøgelse, der består af flere end 120 detaljerede spørgsmål. 34.000 bilejere har svaret i dette års undersøgelse, der blev gennemført i perioden fra januar til marts 2016.
Se hele listen på FDM.dk (kræver log ind)

 

Læs også:

De bedste biler – ifølge tyskerne

Her er de 10 bedste biler – ifølge ejerne

De fem mest pålidelige biler og de er billige

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS