Kategorier
Nyheder Test og anmeldelser

Volvo V90 Cross Country: Meget mere end bare et kønt ansigt

Historisk set har Volvo været synonym med høj sikkerhed og rent skandinavisk design. Men med den nye V90 Cross Country sparker Volvo for alvor døren ind til den lukkede luksusklasse-klub, der hidtil har været forbeholdt Audi, BMW og Mercedes. Motorjournalisterne står i kø for at skamrose den nye V90 Cross Country, der kaldes den bedste nogensinde.

Der er noget symbolsk, nærmest mytisk i, at Zlatan Ibrahimovic er ansigt for Volvo. Den hæderkronede svenske bilproducent synes nemlig hele tiden, nøjagtig som Zlatan selv, at forny sig, blive stærkere og lægge flere nuancer til det i forvejen vidtrækkende repetoire.

BILBASEN Søg på Volvo Cross Country her

Det seneste håndgribelige bevis hedder Volvo V90 Cross Country. Og skal man tro Børsens motorjournalist, Steen Bachmann, så har Volvo begået deres bedste bil hidtil.

Knap 2 tons elegance

Ifølge ham har Volvo knækket koden og fundet den optimale balance imellem teknisk overlegenhed og den rendyrkede køreoplevelse. Selv på en spejlglat, tilfrosset sø ved Åre i det nordlige Sverige, er køreegenskaberne ikke til at tage fejl af.

“Volvoen danser fra sving til sving som om, den er en letvægter. Det er den ikke. Med en kampvægt på op mod 2 tons, men vægtbalancen er ramt lige på sømmet, og det hurtigt reagerende firehjulstræk sender kræfterne hen, hvor der er brug for dem”, lyder det imponeret fra Steen Bachmann.

BILBASEN Søg på Volvo V90 her

Både inde og ude er V90 blandt klassens absolut flotteste. Linjerne er skarpe og moderne, kabinen er både rummelig og elegant og de velformede sæder er i ergonomisk topklasse. Derudover klæder den øgede frihøjde V90’eren bedre end, eksempelvis, Audi A6 (Allroad). Igen sendes en tanke til Zlatan. For Fy fan, hvor er den godt skruet sammen.

Sikkerheden er ikke ofret

Men nok om Zlatan. Og mere om Volvo, som vi kender dem. For ganske som forventet, kan V90 Cross Country også mønstre klassens mest imponerende sikkerhedsprogram. Hør nu bare:

Aktiv fartpilot med køassistent, aktiv vognbaneassistent, delvis selvstyrende funktion op til 130 km/t, alarm for tværgående trafik, automatisk nødbremse for kollisioner, skiltegenkendelse med overholdelse af fartgrænser, energiabsorberende siddehynder ved ulykke og en undgå at køre i grøften-assistent, der retter bilen op uden at komme over i modkørende vognbane.

Når det kommer til sikkerhed, burde alle andre producenter finde notesblokken frem og tage notater.

Umulig at komme uden om

Konklusionen er, at den nye Volvo V90 Cross Country er umulig at komme udenom, når snakken falder på stationcars i luksusklassen. Prisen begynder efterhånden også at nærme sig de tyske konkurrenter og V90 Cross Country starter således fra 693.000 kr. Ca. 100.000 mindre end den direkte konkurrent, Audi A6 Allroad.

De allerførste eksemplarer er netop landet hos forhandlerne herhjemme. Du kan finde Volvo V90 Cross Country via Bilbasen her.

Volvo laver ikke bare nogle af verdens flotteste biler. Der markedsføring er også i absolut topklasse.

https://www.youtube.com/watch?v=Ey2SL5kOtnM

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram