november 17, 2016

3 alternative crossovers

Crossover er det hippeste ord i bilverdenen lige nu. Ja, altså sammen med SUV. Alt skal være højt og ligne noget der kan bestige et bjerg. Om bilen så kan det, er mindre vigtigt. Faktisk er det jo bedst, hvis den ikke kan, for den slags egenskaber koster i vægt, brændstof-forbrug og reservedelspriser.

Nissan Qashqai er sammen med Renault Captur pt de mest populære crossover, men der findes en anden klasse af biler, som minder lidt om dem.

Volkswagen kalder dem Cross efterfulgt af modelnavnet. Audi kalder dem Allroad. Volvo kalder dem Cross Country. Skoda kalder dem for Scout. De fleste fabrikker har typen og det dækker i 99 pct, af tilfældene over plasticskærmforøgere og en større frihøjde, så du kan komme ned til jagthytten uden at trykke mellempotten på udstødningen flad. Mest af alt er det et designspørgsmål, men nogle af bilerne ser da også frække ud.

 

Her er tre på markedet lige nu.

 

 

VW Cross Polo – set til 139.900 kr.

polo-cross

 

Der kører en del Cross Polo i Danmark, men når man ser på udseendet undrer det, at de ikke er mere udbredte. Som ny var prisforskellen nok alligevel for høj, men på brugtmarkedet har den slags det med at udjævne sig. Cross Polo er i hvert fald lige i tidens ånd, og VW har ikke andre SUV i den størrelse endnu, så det er endnu en grund til at kigge på denne Renault Captur konkurrent. Cross Polo har i øvrigt en del år på bagen, så hvis du vil have en ældre model, så fås de ned til ca. 70.000 kr.

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/vw/polo-cross/16-tdi-90-5d/2784068

Specifikationer VW Cross Polo 1,6 TDI 90

Nypris                 248.996 kr

HK/Nm              90 hk / 230 Nm

0 – 100 km/t     12,5 sek

Tophastighed   176 km/t

Km/l                  23,3 km/l

Ejerafgift          2.100 kr. årligt

 

 

Renault Scenic Xmod – set til 239.900 kr.

renault-scenic-xmod-15-dci-110-bose-edition-edc-esm-5d

Det her er en sjælden sag. Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har set en i Danmark. EDC er Renaults svar på DSG – altså en automatgearkasse med to koblinger. Den fungerer i øvrigt fint. Panorama-tag er heller ikke hverdagskost. Du kan sagtens finde langt billigere Scenic III, men de er også bare langt mere almindelige.

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/renault/scenic-xmod/15-dci-110-bose-edition-edc-esm-5d/3054698

Specifikationer Renault Scenic Xmod

HK/Nm             110 hk / 240 Nm

0 – 100 km/t     13,4 sek

Tophastighed   180 km/t

Km/l                  21,3 km/l

Ejerafgift          2.900 kr. årligt

 

Volvo V40 Cross Country

volvo-v40-cc-16-d2-115-momentum-5d

Svenskerne har leget med Cross Country-modeller i mange år, men på optikken er den lille V40 utroligt vellykket. De matte kromdetaljer understreger bilens linjer og får den til at se mere rå ud. Den fås også uden disse lister, men det vil næsten være synd at undvære dem. Den højere frihøjde gør undervognen lidt mindre præcis, men du skal nok lave en direkte sammenligning for at bemærke det.

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/volvo/v40-cc/16-d2-115-momentum-5d/2999404

Specifikationer Volvo V40 Cross Country

HK/Nm                                        115 hk / 270 Nm

0 – 100 km/t     11,9 sek

Tophastighed   185 km/t

Km/l                                             26,3 km/l

Ejerafgift          2.100 kr. årligt

 

Læs mere:

Turbo på Suzuki Vitara

Finalist: Nissan Qashqai 2010-2014

 

Skrevet af Ebbe Sommerlund

 

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS