Kategorier
3X Nyheder

Drop rejsekortet: 3 blærede busser til salg

Skal du have alle vennerne med på sommertogt? Eller er familien blevet for stor til en almindelig bil? Vi har fundet tre brugte busser med plads til alle.

Af: Esben Skrumsager / d. 3. maj 2019

Offentlig transport er fantastisk. Det er billigt og godt for miljøet. Og du kan komme fra A til B uden at røre en finger. Altså med mindre der er nedfaldne køreledninger selvfølgelig. Eller strejke. Eller sporarbejde eller vejarbejde. Eller tekniske fejl. Nå, glem det.

Heldigvis er der alternativer, hvis du gerne vil have indflydelse på sandsynligheden for at nå på arbejde til tiden. Og hjem igen.

VW T1 – den perfekte surfer-bus

Det første bud er en vaskeægte klassiker. Rugbrødet fra Volkswagen årgang 1966 er i øjeblikket til salg på Bilbasen med en blæret farvekombination. Ifølge forhandleren er bilen importeret fra Canada, hvor den kun har haft én ejer.

Med en nyrenoveret motor og et velholdt ydre ser bilen meget interessant ud. Til gengæld synes det eneste billede af bilens indre – et billede af forreste sæderække – at indikere, at der måske skal lægges nogle timers arbejde i at få fikset interiøret, før du kan trille på surfer-tur med dine otte bedste venner.

Se bilen her på Bilbasen

Toyota Land Cruiser – offroad-monster med plads på bænken

Hvis du tager på safari i Afrika, kommer du næppe udenom en af de største stoltheder i den japanske bilhistorie. Land Cruiser er en nærmest uopslidelig bil, som sjældent vil lade dig i stikken.

Det er denne Land Cruiser et glimrende eksempel på. Næsten 700.000 kilometer har den tilbagelagt. Og den kører stadig.

Trods en moden alder og et kilometertal, der svarer til knap 17 gange rundt om jorden, er prisen ikke ligefrem i den lave ende. Formodentlig er antallet af siddepladser en væsentlig del af den høje pris. For takket være to bænke bagest i bilen er det muligt at stoppe 10 personer ind i den store SUV.

Automatgear, klimaanlæg, soltag og et opdateret infotainment-system med Apple CarPlay og Android Auto trækker også prisen opad.

Du kan se bilen her på Bilbasen

Hvis du på grund af det høje kilometer frygter for pålideligheden, er det bare ærgerligt. For på dét parameter er det sidste bud på en blæret bus nok ikke nævneværdigt bedre…

Mercedes 1113 – byt din båd til en kæmpe bus

Din båd i den lokale lystbådehavn er næppe meget værd, hvis du gerne vil have god plads til hele børneflokken, når det ringer ud på sidste skoledag, og familien skal på campingferie i Italien.

Men så er det jo heldigt, du kan bytte din båd til bus, som er godkendt til intet mindre end 40 personer.

Denne gamle Mercedes 1113 fra 1966 har tidligere gjort tjeneste som bus for Tjæreborg Rejser. I dag er en del af de 40 siddepladser fjernet, men der er stadig velpolstrede velour-stole til de 25 nærmeste familiemedlemmer.

Og ja, nu kom vi måske indledningsvist til at betvivle bussens pålidelighedsniveau, men ifølge sælger har den altså en rigtig fin ramme, og den skulle tilmed køre udmærket.


Hvis du ikke har bidt på ét af redaktionens bud på en blæret bus, kan du selv gå på opdagelse lige her: Søg efter busser til salg på Bilbasen.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.