Kategorier
3X Nyheder

Manden bag Mustang er død: Se 3 smukke eksemplarer til salg

Manden bag bilhistoriens ikoniske Ford Mustang er død. Vi hylder manden med tre udvalgte skønheder, som du lige nu kan få fingrene i på Bilbasen.

Af: Esben Skrumsager / d. 3. juli 2019

Den karismatiske tidligere præsident hos Ford, Lee Iacocca, er død i en alder af 94 år. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Selvom han stod bag et vaskeægte ikon som Ford Mustang, er han også tæt forbundet med en anden amerikansk bilgigant. Det var nemlig Iacocca, der kom et konkurstruet Chrysler til undsætning, og efterfølgende stod han op gennem 80’erne i spidsen for at gøre bilfabrikanten til en markant spiller på markedet.

TIL SALG | Søg efter Ford Mustang på Bilbasen

Den tidligere topchef døde tirsdag i sit hjem i den mondæne bydel Bel-Air i Los Angeles efter at have været syg med Parkinsons sygdom.

– Firmaet sørger efter nyheden om Lee Iacoccas død. Han spillede en historisk rolle i at lede Chrysler gennem en krise og gøre den til en sand konkurrencedygtig kraft, skriver Fiat Chrysler i en pressemeddelelse.

Fik sparket af Ford Junior

Lee Iacocca begyndte sin karriere som ingeniør hos Ford, og her blev han hurtigt en profil som en af frontløberne på udviklingen af Ford Mustang.

I april 1964 figurerede han på forsiden af magasinerne Time og Newsweek sammen med en Ford Mustang. Og så gik det stærkt. I løbet af de 54 år siden da er bilen solgt i mere end 10 millioner eksemplarer.

Lee Iacocca blev præsident i Ford i 1970, men otte år senere blev han fyret af Henry Ford Jr.
Samme år blev han hyret af Chrysler.

For at hylde manden bag et af historiens største bilikoner har vi fundet tre vidt forskellige Mustang-modeller, der lige nu er til salg på Bilbasen. Find din favorit herunder.

Fastback med masser af muskler

Da bilen blev lanceret i 1964, kunne den fås i to udgaver – med og uden tag. I 1965 kom endnu en karrosseriversion til. Fastback-udgaven havde en skrånende taglinje, og med den nye tilføjelse til modelprogrammet blev Mustang for alvor en sportslig bil.

Med sine 255 hestekræfter fra en 4,7-liters V8 er dette eksemplar en potent model – af sin tid i hvert fald – og selvom der tydeligvis er lavet lidt af hvert på bilen siden da, står den usædvanligt skarpt med sine blå striber og et sæt solide sutter at trille rundt på.

Bilen holder hos Scanleasing, hvor du ifølge annoncen kan lease den med en førstegangsydelse på 80.000 kroner og en månedlig ydelse på lige knap 4.000 kroner. Du kan læse mere om bilen og se hele leasingtilbudet på Bilbasen.

Topløs, optimeret og totalrenoveret klassiker

Hvis vi ikke har set det sidste til solen denne sommer, er denne røde Mustang Convertible et fremragende bud på en bil, der sikrer dig en solskoldet isse.

Bilen er bygget som show-car i USA, og det betyder, den har fået den helt store overhaling. Ifølge sælger har den nye dele overalt; undervognen er ny og er lakeret som den øvrige bil. Motorrummet er også lakeret i bilens farve med mange originale kromdele. Og så har den fået monteret de helt rigtige GT-fælge.

Prisen for den røde bandit lyder på bare 360.000 kroner. Du kan læse mere om bilen og se flere billeder på Bilbasen.

Moderne amerikansk udstyrs-monster

Hvis tanken om en aldrende amerikaner ikke ligefrem får dig op i det røde felt, findes der noget mere moderne alternativer, som stadig er præget af det design, der gjorde Lee Iacoccas Mustang verdenskendt.

Et af de nyere eksemplarer på Bilbasen er denne V8-motoriserede Mustang fra 2018. Med kun 17.000 kilometer på tælleren er den nærmest ny.

Og selvom det naturligvis er de 450 hestekræfter og en 10-trins automatgearkasse, der er i centrum, så gør det ikke bilen mindre interessant, at udstyrslisten nærmest er uendelig.

Den ét år gamle Mustang er blandt meget andet udstyret med adaptiv fartpilot, klimasæder med ventilation, dobbeltudstødning med tre indstillinger, LED-forlygter med fjernlysassistent, nøglefri betjening, bakkamera og 19″ alufælge. Dén pakke får du altså ikke, hvis du snupper en af de ældre modeller.

LÆS OGSÅ | Danmarks dyreste: Topløs Porsche med ekstraudstyr for 700.000 kroner

Hele herligheden løber op i knap 670.000 kroner hos Gadeberg Auto i Vejen. Du kan se bilen og hele udstyrslisten på Bilbasen.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.