Test: Ny Porsche Panamera med særdeles aktiv undervogn
Få ting afslører, at der er tale om den nye Panamera. Men under huden gemmer sig et større batteri i plug-in varianterne og en ret vild undervogn.
Af: Ebbe Sommerlund / d. 16. maj 2018
Det er forår. Fuglene kvidrer og solen skinner. Det er nu, der er sjovt at have en cabriolet. Jeg har fundet fire, som jeg synes er interessante selvom de er meget forskellige:
Den er ikke ret dyr og ja, den er fransk. Men linjerne til 306 Cabriolet, der var den sidste Peugeot cabriolet med stoftag er slået af italienske Pininfarina. Og der er en slags tidløs elegance over den. At den tilmed er superbillig er jo bare et plus. Typiske priser varierer mellem 30 og 60.000 kr. for en 306 cabriolet.
Selvom kalechen giver et mere harmonisk design end det faste tag på senere varianter, så kræver det også et skarpt blik, når du køber. Hvis kalechen er slidt eller utæt, så koster en udskiftning typisk 7.000 – 8.000 kr. fortæller Jahn Matzon fra Cabriotops.dk
Motormæssigt er både 1,8 og 2,0 ret momentstærk, men du kan sikkert også nøjes med en 1,6 med 90 hk. Personligt ville jeg foretrække de 135 hk, som toliters motoren yder. Forskellen i ejerafgift er blot 300 kr. om året, men koster i alle tilfælde mellem 4.000 og 5.000 kr. om året.
TIL SALG: Søg Peugeot 306 Cabriolet på Bilbasen.dk
Ydelse: 135 hk/180 Nm
0-100 km/t: 11,1 sek.
Tophastighed: 199 km/t
Km/l: 10,9
Brugtpriser: Ca. mellem 30.000 og 60.000 kr på Bilbasen
Den sidste sekscylindrede motor uden trykladning fra M-divisionen er en sand perle. I en roadster har du tilmed glæde af det, som ejere af nyeste generation af M-motorer må sukke efter – nemlig lyden fra indsugningen. Den bliver ædt op af turboen.
Læs også: Renault Clio RS. Den sidste ægte GTI
Det lyder måske lidt nørdet og det er det også, men for en ægte BMW-fanatiker er det bare sød musik i øregangene, når bilen hiver efter luft gennem individuelle spjældhuse. De første 100 km/t nås på fem sekunder rent.
Forgængeren Z3 er aldrig rigtig blevet anerkendt – dels fordi designet kan synes lidt nuttet og dels fordi de fleste blev leveret med firecylindrede motorer. Begge dele er der rådet bod på i Z4, der godt nok fås men en enkelt fire-cylindret maskine på 2,0 liter, men den er sjælden at se som brugt. Næste trin er en 2,2i med 170 hk og i toppen af hierakiet finder du Z4 M, som du ser på billederne.
LÆS OGSÅ: TV: VW Phaeton er total V8-über-luksus til ingen penge
De dramatiske linjer på BMW Z4 er i øvrigt slået af den danske bildesigner Anders Warming, og det er jo endnu en god historie, når du inviterer vennerne over til dækspark på din nye roadster.
Z4 M er ret sjælden, men der er en del BMW Z4 til salg på Bilbasen – og lige nu er der altså en M-version. (Hvis ikke den er solgt i mellemtiden)
TIL SALG: Søg BMW Z4 på Bilbasen
Ydelse: 343hk/365 Nm
0-100 km/t: 5,0 sek.
Tophastighed: 250 km/t
Km/l: 8,3
Brugtpriser: BMW Z4 M set til 550.000 kr. på Bilbasen
Det danske vejr er bare sjældent rigtig cabrioletvejr. Og med mindre du vil bøvle med montering af hardtop og opmagasinerering af bilen om vinteren, så passer en cabriolet med hårdt tag bedst til danske breddegrader.
Udvalget af den type biler er heldigvis stort. Fra roadstertyperne Mercedes-Benz SLK til mere familieegnede biler som Peugeot 308, Volvo C70 og Renault Megane.
Ulempen ved denne type er at designet kan blive lidt forceret, og a-stolpen kan række meget langt tilbage – noget som især er tydeligt hos Peugeot, hvor a-stolpen nærmest slutter ud for hovedet på chaufføren.
En af de mere vellykkede coupe/cabrioleter er Opel Astra Twintop, og den fås tilmed til priser, hvor mange kan være med.
INSPIRATION: Søg efter cabrioleter til salg på Bilbasen
Opel Astra Twintop har nogle år på bagen, hvilket betyder at priserne starter lige over 100.000 kr. Desuden er det muligt at få bilen med en 200 hk turbobenziner, og så er der altså kræfter nok til hurtig cruising.
TIL SALG: Se udvalget af Opel Astra Twintop på Bilbasen
Ydelse: 200 hk/262 Nm
0-100 km/t: 8,9 sek.
Tophastighed: 237 km/t
Km/l: 10,5
Brugtpris: Varierer meget, men ca. mellem 90.000 og 150.000 kr på Bilbasen
Denne type artikler plejer at være 3 af en slags, men i dag er der bonus. Du får fire, fordi vi ikke kan lade være. Mercedes-Benz SL63 er bare et prægtigt vogntøj. Her er foldetag, aluminiumskarosse og ikke mindst en brølstærk 5,5 liters turbomotor med 537 hk og 800 Nm.
Det bliver ikke meget mere lækkert end det. Det skulle selvfølgelig lige være en SL65 AMG med V12 og 630 hk og 1.000 Nm.
TIL SALG: Se Mercedes-Benz SL-klasse til salg på Bilbasen
Ydelse: 537 hk/800 Nm
0-100 km/t: 4,3 sek.
Tophastighed: 250 km/t
Km/l:10,1
Brugtpris: Set til 2,6 mio. kroner på Bilbasen
Få ting afslører, at der er tale om den nye Panamera. Men under huden gemmer sig et større batteri i plug-in varianterne og en ret vild undervogn.
1.000.000 kroner. Så meget har du sparet, hvis du ventede med at købe en særlig udgave af elbilen Mercedes EQS.
Leder du efter firehjulstræk til vinterens sne og slud? Med ugens fund her får selv nybagte lotto-vindere brug for en ekstra tænkepause, før de hiver tegnebogen frem.
Den kompakte Cupra Born VZ har 326 hestekræfter, baghjulstræk og elektronisk styret undervogn – og lang rækkevidde. Er den bare hurtig eller også sjov?
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.