Kategorier
Test og anmeldelser Video

TV: VW Phaeton er total V8-über-luksus til ingen penge

Af: Anders Berner  / d. 26. januar 2018

Den får Audi A8 til at ligne en amatør-spand og Mercedes S-klasse til at se uopfindsom ud. VW Phaeton er nok noget nær det vildeste brugtkøb, du kan gøre lige nu.

Det kræver en gal mand at få skøre idéer. Og den tyske VW-direktør Ferdinand Piëch han var en lille smule skør i bolden. Han ville simpelthen lave en luksusbil, som kunne konkurrere med en S-Klasse.

LÆS OGSÅ: Luksusbiler med lav afskrivning

Og det lykkedes. På en måde i hvert fald. Måske er VW Phaeton ikke luksusbilen over alle luksusbiler, men det er en yderst gennemført direktør-slæde, som med luftundervogn, V8-motor under hjelmen og intet mindre end 22 motorer til at drive alle delene af klimaanlægget er noget nær det vildeste brugtbilkøb, du kan gøre.

Herunder kan du se vores video med den monstrøse tysker i fokus. Og hvis du bagefter slet ikke kan slippe tanken om den store slæde, kan du her søge efter Volkswagen Phaeton til salg på Bilbasen.

LÆS OGSÅ: Elektrisk roadtrip: Sådan er det at køre på skiferie i en Tesla

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.