Kategorier
3X Brugtbil Nyheder

3 biler der får dig til at ligne en civilbetjent

Hvis du synes, det er sjovt at se andre trafikanter smide mobiltelefoner ned i bunden af bilen og bremse ned til fartgrænsen, så er her tre bil-idéer til dig.

Af: Ebbe Sommerlund  / d. 2. November 2018

Det er ikke lovligt, at pynte sin bil med politiskilte, så du må gå lidt mere subtilt til værks, hvis du vil ligne en betjent i bil.

Hvis du vil køre hele betjent-stilen, så hjælper det naturligvis med et overskæg og en tyk, jysk dialekt. På selv bilen er der også et par detaljer. Montér gerne en ekstra antenne – evt bare en magnetisk en af slagsen – den behøver ikke være forbundet til noget.

Politiet har sorte nummerpladerammer

Næste skridt er at fjerne eller overmale reklame-teksten på dine nummerpladerammer – politiet har nemlig sorte rammer på næsten alle de civile biler. I mange tilfælde kan teksten skrabes af med en kniv.

Hvis du vil køre den helt ud så må du montere nogle små firkantede lamper i kølergrillen og evt på siden af den forreste kofanger. Du kan bare lade være med at at forbinde dem.

Vil du have flere tips i den retning, kan du læse vores guide til, hvordan du spotter en civil politibil.

Når det kommer til valg af bil, så er her tre gode bud:

VW Passat – plads til politiet og dig

Politiet har masser af folkevogne i flåden, og en Passat i grå eller sort er et godt udgangspunkt for din nye civil-betjent-stil. Det positive er, at du kan få et hav af forskellige motorer og pladsen er god. I stedet for små lygter i grillen, kan du bare montere to Bluemotion-skilte på afstand ligner de Politi-blink, der ikke er aktiveret.

>>Se VW Passat til salg på Bilbasen<<

Ford Mondeo stationcar – hang til hundepatrulje?

Ikke alene får du en stor og velkørende familiebil. Du får også mere for dine penge, end du gør i en Passat. Køb den i stationcar i mørkeblå og smæk et hundebur bagi, så vil alle tro at du kører hundepatrulje. Hvis value for money står højt på din liste, så anbefaler vi modelårene 2011 til 2015.

>> Se Ford Mondeo Stationcar til salg<<

Mercedes-Benz C-klasse – premium knæknuser

Hvis pladsen ikke er så vigtig, så er det også muligt at køre lidt mere premium som politi-wannabee. Etaten råder nemlig over flere vogne fra Mercedes-Benz. Vi har set billeder af denne model i både sort, sølv og grå, og både i nyeste variant og de foregående. Ingen har dobbelt-antenner, men derfor kan du godt have det.

>>Se Mercedes-Benz C-klasse til salg på Bilbasen<<

SE OGSÅ: Kia Ceed: Berner tester bilen, der får dig til at lyve

Hvis det lykkes dig at ligne en civil-betjent, så bør vi nok komme med en advarsel. For der findes altså eksempler på at betjentes biler har fået ridset et ACAB ind i lakken.

Og hvad betyder ACAB? Jo, det betyder All Cops Are Bastards, hvilket selvfølgelig ikke er rigtigt. Heller ikke wannabee-betjente. Men nu er du advaret. God politibil-jagt!

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du en civil politibil

SE OGSÅ: Fotovogne: Sådan ved du, om du er blevet fotograferet

LÆS OGSÅ: Permanent fartkontrol: Her skal nye stærekasser fange fartsyndere

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.