Kategorier
3X Forbrugerstof

3x biler til førstegangskøberen

Er du 18 år kribler det med garanti i fingrene for at stryge ud og købe din første bil. Men skal du vælge noget fedt eller noget fornuftigt? Vi giver dig tre gode bud på rimeligt fornuftige såvel som fede førstegangsbiler under 50.000 kr.

Af: Simon Hallenslev / d. 7. januar 2020

Der er nogle første gange, som sætter sig tydeligere i hukommelsen end andre. Der er naturligvis det første kys og første gang, du får lov at vise din frimærkesamling efter en byfest. Men der er også den første bil, der for bilentusiaster som dig og mig kan sidestilles med den første forelskelse.

Min første bil var en Honda Civic fra ’97. Købt af en af min fars venner for 3.000 kr., Han havde efterladt den i garagen for at rådne op, fordi spisesedlen fra synsmanden var blevet lidt for lang. 10.000 kr. i reservedele senere, havde jeg min første køreklare bil, som trods rust og slappe køreegenskaber var mit allerkæreste eje.

Med denne Civic gik jeg klart den fornuftige vej, og købte mig en bil, der var notorisk kendt for nærmest at holde for evigt. Men måske sidder du derude, og ønsker at fyre børneopsparingen af på noget, der giver lidt mere respekt hos gutterne. Vi har derfor lavet to lister; én til dig, der vil have en rimelig fornuftig førstegangsbil og én til dig, der gerne vil ud og blære dig lidt.

LÆS OGSÅ | Hot hatch: 3 kompakte GTI-biler til under 200.000 kr.


De fornuftige førstegangsbiler

Evighedsmaskinen – Toyota Carina E

Ikke alene er denne Toyota artiklens billigste. Det er højest sandsynligt også den, som du kan køre længst i, uden den brokker sig. Carina E er hverken køn eller hurtig, og de er også kendt for at ruste. Men de er mindst ligeså kendte for at køre for evigt. Her har du en billig og trofast kompagnon.

>> Se bilen her <<


Den herlige hatchback – Honda Civic

Vil du gøre mig kunsten efter? Så har vi her et flot eksemplar af en Honda Civic, som dog lige er ni år nyere end den, jeg selv havde. De ældre japanere er generelt kendt for at være godt bygget, og hvis du sørger for at holde dig hyppigt ajour med olie-niveauet, vil denne Civic sjældent skuffe dig. Selvom det ikke er en Civic Type R, så er den med sit hatchback-format lidt hårdere at se på end den bløde Toyota Carina.

>> Se bilen her <<


Flottenheimeren – BMW 323i

Hvis du ikke er bleg for at smide hele din børneopsparing, får du her en bayersk bulderbasse, som er proppet med luksus. Kammeraterne kommer til at stå i kø for at få et lift af dig, når der skal hentes durumruller i spisepausen.

Det er de færreste, der kan blære sig med lyst læder, automatgear og 170 hk i deres første bil. Men for lige under 50.000 kroner, er det altså præcist dét, du får her. Forsikringsmæssigt kan det godt være, du får et problem, men det må du snakke med farmand om.

>> Se bilen her <<


De fede førstegangsbiler

Blærerøvsraceren – Toyota Celica

Set udefra ligner den seneste Toyota Celica en rigtig hurtig fætter med dens kantede coupé-look og luftindtag i kølerhjelmen. Selvom 8,7 sek. fra 0 til 100 km/t er respektabelt, ligner den én, der kan gøre det på det halve.

Men det er ikke det, det handler om. Med et nyerhvervet kørekort er du langt fra nogen Lewis Hamilton alligevel. Med denne Celica handler det ikke om at køre hurtigt. Det handler om at se hurtig ud! Og det kommer du til, for bare 49.900 gode danske kroner.

>> Se bilen her <<


Den smukke – Peugeot 406 Coupé

Siger Pininfarina dig noget? Det er det legendariske designhus, som står bag smukke biler som Ferrari Testarossa og 458 Italia (Ja okay og et par enkelte svipsere som for eksempel Hyundai Matrix). Som du nok kan regne ud, er det også dette italienske designhus, der står bag Peugeot 406 Coupé, som bare er en uhyre smuk coupé.

Hvor den førnævnte Celica er en drengerøvs-coupé, der ser hurtig ud, ser 406’eren elegant og dyr ud. For lige under 40.000 kr. får du den flotteste begynderbil på gymnasiets parkeringsplads.

>> Se bilen her <<


Rallybilen – Subaru Impreza

Et begynderbilsbudget rækker næppe til den hardcore Subaru Impreza WRX STI. Men for bare 38.900 kr., kan du få noget, der ligner. Denne Impreza har beskedne 125 hk men ligner noget, der har det tredobbelte med den store hækvinge og luftindtag. Derudover trækker den trods alt stadig på alle fire, så du vil stadig være den i din vennegruppe, der minder mest om Colin McRae.

>> Se bilen her <<

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.