februar 12, 2025

3x dejlige direktørslæder til under 40.000kr

Du behøver ikke en fed bonus og et hjørnekontor for at køre direktørbil. Vi finder 3 elegante slæder, der engang var forbeholdt erhvervseliten, men som nu kan blive dine for en slik.

TEKST Rasmus Tønder Christiansen  FOTO Salgsbilleder

Da du læste ordet direktørslæder i overskriften, tænkte du sikkert straks på Audi, BMW og Mercedes. Men ikke i dag! I denne artikel hylder vi fede direktørvogne, der ikke har ophav i Tyskland.

Den tyske trekløver har nærmest altid siddet hårdt på direktørklassen, men i slutningen af 90’erne og starten 00’erne var der adskillige brave forsøg på at overtage. Dét kom der adskillige spændende luksusbiler ud af, og selvom ingen af dem faktisk endte med at overtage herredømmet, så betyder det ikke, at de ikke fortjener lidt opmærksomhed i dag. Tværtimod!

Vi finder tre klassiske direktørslæder, der i dag koster omtrent det samme som en trendy elektrisk ladcykel.

Svenskeren: Volvo 960

Inden Volvo gik all-in på skærme, sensorer og elmotorer, byggede de biler som et solidt stykke svensk håndværk: Komfortable, urokkelige og med en naturlig autoritet. Volvo 960 er et af de bedste eksempler på den æra, hvor bilerne var bygget til at holde evigt og signalerede status uden at råbe højt. Rigdom råber, velstand hvisker – og det hvisker Volvo!

Den dekadente 900-serien overtog fra 700-serien, og nåede at skifte navn et par gange i sit otte år lange liv. Serien blev således solgt under navne som S90, V90 og 940. Sidstnævnte var i øvrigt den sidste baghjulstrukne Volvo indtil 2023, hvor den opdaterede XC40 blev lanceret.

Under hjelmen ligger en 2,5-liters rækkesekser, som ikke er nogen kraftkarl, men den går til gengæld i et tempo, der matcher direktørers kaffemøder: Stabilt, uforstyrret og kompromisløst. Indvendigt er der læder, trærat og en følelse af, at alle beslutninger, du tager, er de rigtige. 

Motor: V6, benzin
Ydelse: 170 hk / 230 Nm
0-100 km/t: 9,7 sekunder
Tophastighed: 210 km/t
Forbrug: 10,5 km/l
Mål (L/B/H): 487/175/141 cm
Køreklar vægt: 1.600 kilo


Bagsædet er en sand lounge-oplevelse med benplads nok til at tage en morfar på vej hjem fra et længere bestyrelsesmøde. Den er ikke længere det oplagte valg for en CEO, men mere som en klassisk cruiser til billige penge. Desuden er den bygget som en kampvogn og kan sandsynligvis overleve en mindre naturkatastrofe uden en skramme.

Den velholdte Volvo har kørt 374.000 km, hvilket er ingenting for en svensk bil fra 90’erne. Den er nærmest kun lige kørt til. Hvis du skal have glæden af at fortsætte rejsen med denne 960, står den til salg hos Skjold Hansen Biler i Næstved til blot 34.900 kr. Se annoncen med den svenske luksusvogn her.

Franskmanden: Citroën C6

Hvis den var god nok for Jacques Chirac og Nicolas Sarkozy, er den også god nok for dig. Citroën C6 det automobile svar på en god flaske Bordeaux og en nøje udvalgt ostetallerken. Med en 2,7-liters V6 dieselmotor og hydropneumatisk affjedring svæver den fra topmøde til topmøde, nærmest som om den er for fin til at tage sig af asfaltens patetiske ujævnheder.

Det avancerede hydropneumatiske affjedringssystem blev udviklet i kølvandet på anden verdenskrig, da vejene var i ekstrem dårlig stand. Systemet var legendarisk for sin komfort – og berygtet for sin kompleksitet. Selv Citroëns egne mekanikere måtte af og til kaste håndklædet i ringen.

Citroën stoppede brugen af affjedringen i 2015, men nåede at sælge systemet på licens til blandt andet Mercedes, Maserati og Rolls-Royce.

Motor: V6, diesel
Ydelse: 208 hk / 440 Nm
0-100 km/t: 8,9 sekunder
Tophastighed: 230 km/t
Forbrug: 11,5 km/l
Mål (L/B/H): 491/186/146 cm
Køreklar vægt: 1.846 kilo


C6’eren er sidste hilsen fra en tid, hvor Citroën stadig turde lave biler, der prioriterede fransk charme over logik og fornuft. Instrumentbordet er en blanding af flycockpit og fransk kunstinstallation, mens bagagerummet ser ud som om, det kunne gemme et par dyre rødvine til weekendopholdet i Provence.

Og så er der bagenden, der er kendt som en af de mest specielle nogensinde lavet på en masseproduceret bil. Baglygter klæber sig op af C-stolpen, mens den konvekse bagrude ligner noget, som hører hjemme på en konceptbil.

Den franske charmør står nu til salg hos Ladager Automobiler til 38.000 kr. Da den rullede ud af fabrikken i 2005, kostede den over 1 million kroner. For en brøkdel af den voldsomme nypris kan du nu blive rigtigt godt kørende. Se annoncen for den franske flyder lige her.

Briten: Jaguar X-Type

Jaguar X-Type var et forsøg på at give den almindelige forretningsmand en snert af britisk overklasse. Problemet? Den var bygget på samme platform som Ford Mondeo, hvilket gjorde det svært at overbevise de anglofile og købestærke kunder om om, at det var en rigtig Jaguar.

Da X-Type blev lanceret i 2001, blev den udråbt som måske Jaguars vigtigste bil nogensinde. Målet var at tage kampen op mod BMW og Mercedes i den eftertragtede kompakt-luksusklasse. Jaguar investerede massivt i udviklingen og håbede at sælge 100.000 eksemplarer om året, men endte med at producere 350.000 i alt over en periode på otte år.

Motor: V6, benzin
Ydelse: 234 hk / 284 Nm
0-100 km/t: 7 sekunder
Tophastighed: 235 km/t
Forbrug: 9,6 km/l
Mål (L/B/H): 467/179/139 cm
Køreklar vægt: 1.610 kilo


Under hjelmen finder du en 3-liters V6, der sender 234 hestekræfter i arbejde. Den gør ikke X-Type til en raket, men den kan sagtens sætte fart i dagen, hvis morgenmødet starter tidligere end forventet. Turen fra 0 til 100 km/t klares på 7 sekunder, hvilket var mere end kvikt i start 00’erne.

Indvendigt er der træ, læder og garanteret en let duft af cigar – også selvom der aldrig har været røget i den. Selvom den deler platform med en Mondeo, så ser den stadig dyr ud – i hvert fald på afstand. Faktisk er kun 19 procent af bilens dele identiske med Mondeo, og Jaguar insisterede på at bruge deres egne motorer, affjedring og design, så den føles mere eksklusiv, end dens ry antydede.

Den sofistikerede britte står til salg hos IM Biler og kan blive din for 39.900 kr. Selve prisen er næppe nok til at give banken svedige håndflader, og hvis rådgiveren kender til pålideligheden i aldrende britiske biler, kan du berolige vedkommende med, at det er en Mondeo nedenunder. Se den fine Jaguar til salg lige her.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interessant

XPeng G6 er allerede forældet

XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Rasmus Tønder Christiansen

Rasmus er en bilnørd med stor kærlighed til både nye og brugte biler.

Passionen for biler blev vakt gennem motorsport, som har været en stor interesse i mange år. Tidligere har Rasmus skrevet artikler om netop motorsport, med fokus på Formel 1.

Med en baggrund i international virksomhedskommunikation, som Rasmus i øjeblikket studerer på SDU, kombineres akademisk viden med en stor interesse for biler.

Rasmus vil bidrage med ugentlige artikler som "Ugens Fund" og "3x," hvor der skrives om nogle af de spændende biler, der er til salg på Bilbasen.
Bilbasen logo
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS