Hyundai XG350
juli 15, 2020

3x oversete luksusbiler til under 80.000 kr.

Er du til læder og luksus, men har kun budget til en skaldet mikrobil? Så kig med her. Vi har set udenom Tyskland og fundet tre oversete luksusbiler, der giver dig diplomatfornemmelser til under 80.000 kr.

Af: Simon Hallenslev / d. 15. juli 2020

Hvis kun den bedst udstyrede flagskibsmodel er god nok til dig, men du samtidigt opererer på et stramt budget, er du nødsaget til at se udenom Tyskland. Alligevel kan det sagtens lade sig gøre, at blive godt kørende for små penge!

De tre biler vi har fundet til denne artikel er store flydere med tykt læder, der er en diplomat værdig. De har alle glubende og kompromisløse V6-motorer, som alene er uøkonomiske for komfortens skyld.

Ingen af de tre udvalgte biler blev rigtigt populære herhjemme, fordi folk med spenderbukser hellere køber en ny luksusbil fra de tunge tyskere, de kender. Derfor kan du høste frugten af et massivt værditab og blive kørende som en diplomat til en ganske lille indkøbspris.

Den ukendte: Hyundai XG350

En Hyundai hvaffor’ noget? Hyundai XG-serie, der også bærer det frankofile og mere mundrette modelnavn Grandeur, var i flere år Hyundais absolutte flagskibsmodel i Sydkorea, Kina og USA. Grunden til at du næppe har hørt om modellen, er fordi den aldrig blev udbudt til salg fra ny i Vesteuropa.

Så hvor den med al sandsynlighed er ukendt for dig, er modellen blevet produceret i intet mindre end seks generationer. Siden 1986 er den blevet brugt til direktør- og diplomatbefordring i fjerne verdenshjørner.

LÆS OGSÅ | 3x kvikke stationcars med over 300 hk til under 200.000 kr.

Herligheden, der er til salg her, er tredje generation fra 2003, og er desuden den bedst udstyrede variant; XG350. Du får en 3,5-liters V6’er med 197 hk, der kun lige akkurat kan mase accelerationen fra 0 til 100 km/t under 10 sekunder. Men det er jo heller ikke ræs, den handler om.

Det er luksus, der er i højsædet. Læderet er tykt og fælgene små, så du ved, at komforten er i top. Alt den i virkeligheden mangler er to flag ved kølerhjelmen for fuld diplomateffekt. Selvom bilen har 17 år på bagen, har den kun rullet 109.000 kilometer og kan blive din for bare 79.900 kr.

Den franske: Peugeot 607

I en Peugeot 607 løfter du dig fra diplomatniveau til præsidentniveau. De franske præsidenter Jacques Chirac og Nicolas Sarkozy blev nemlig fragtet Frankrig rundt i enten en Peugeot 607 eller en Citroën C6 i deres respektive præsidentperioder.

Bilens ’White House-potentiale’ stadfæstes først og fremmest af dens monstrøse mål. Med sine godt 5 meter i længden måler den op med en Audi A8 af samme årgang – men koster naturligvis under det halve af sådan én i dag. Motoren er en 3-liters V6’er med 211 hk.

LÆS OGSÅ | 3x biler med 12 cylindre på budget

607-modellen afløste den mere kantede Peugeot 605 og var det absolutte flagskib i Peugeots produktportefølje fra 2000 til 2010. Selvom 607 var en halv til en hel million kroner billigere i nypris end tyske luksusflydere som BMW 7-Serie og Audi A8, blev den aldrig en massesællert.

Da produktionen af 607 stoppede i 2010, valgte Peugeot derfor ikke at afløse med en ny flagskibsmodel i direktørklassen. Den største Peugeot du kan købe i dag er 508, der er på tørrelse med en VW Passat i firmabilsklassen. Denne 607 er derfor et fjernt minde om en fransk luksusbil fra Peugeot. Et minde, der kan blive dit for 79.800 kr. med 231.000 kilometer på klokken.

Den gamle: Honda Legend Coupé

Den tredje og sidste luksusbil på budget er endnu en gang en flagskibsmodel; denne gang fra japanske Honda. Og igen er der tale om en model, der aldrig slog igennem herhjemme, men som stadig i dag og på tværs af fem generationer har været en yndet luksusbil i Asien og Nordamerika.

Selvom udstyr som elsæder med memory, fuldautomatisk klimaanlæg og fartpilot er rimelig normalt i dagens Danmark, var det ret vildt i 1992. Den slags udstyr var også dyrt, hvorfor denne Honda Legend kostede 790.000 kr. fra ny, svarende til mere end 1,2 mio. kr. i dag når inflationen medregnes.

LÆS OGSÅ | 3 biler med over 400 hk, der koster under 300.000 kroner

Denne Honda Legend er tilmed Coupé-versionen, der kun var tilgængelig i anden generation, som blev produceret fra 1990 til 1995, hvilket gør den til et særsyn på danske landeveje. Du må dog ikke lade dig narre af coupé-betegnelsen: Der er nemlig ikke skyggen af sport eller ræs.

V6-motoren på 3,2 liter yder 205 hk og gennem den gamle, komfort-orienterede automatgearkasse bliver kræfterne omsat til en acceleration fra 0 til 100 km/t på 8,8 sekunder. Denne sofa på fire hjul har kørt 250.000 kilometer og kan blive din for bare 79.900 kr. Den kræver dog lige et smut forbi synsmanden, inden du kan få plader på.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS