3x stationcar 300 hk - Opel Insignia
juli 7, 2020

3x kvikke stationcars med over 300 hk til under 200.000 kr.

Vi kender alle skrækhistorien: Der kommer børn til, og pludselig skal coupéen skiftes ud med en praktisk stationcar. Men det behøver faktisk ikke være så skidt igen!

Af: Simon Hallenslev / d. 7. juli 2020

Chancen for at du forbinder en stationcar med plads og praktik frem for sjov og spas er ret stor. Men det er faktisk muligt at blande praktik og power; også hvis du ikke har råd til en ny Audi RS6, men i stedet handler på et mere begrænset budget.

LÆS OGSÅ | 3x biler med over 400 hk, der koster under 300.000 kroner

Vi er gået på jagt efter kvikke stationcars, der kan købes på Bilbasen for under 200.000 kr. Fælles for dem alle er, at de har over 300 hk, masser af plads samt et brændstofforbrug á la Oslobåden. Og ja, serviceomkostningerne er højere end på din Suzuki Celerio.

Den hurtige: Audi S6

Det burde næsten være en fingerregel, at en stationcar skal have flere cylindre end det antal børn, du kan stoppe ind i den. Den regel bliver i al fald nem at overholde med denne Audi S6, der klemmer 435 hk ud af sine 10 cylindre på sug.

Herligheden her er fra 2006 og har rundet 224.000 kilometer. Det er selvfølgelig en slat, men det betyder også, at der barberes en ikke uvæsentlig mængde af nyprisen. For hvor du skulle på den forkerte side af 1,5 mio. kr. for at få fingrene i et fabriksnyt eksemplar, koster denne Audi S6 bare 180.000 kr.

Det er små penge for et motorvejsmissil, der kan rykke børnesæder og Thule-boks fra 0 til 100 km/t på bare 5,2 sekunder. Turen ad Autobahn bliver en smal sag – det gør benzinforbruget ikke. Audi S6 er opgjort til 7,5 km/l på en god dag med vind i ryggen. Se den her, hvis ikke den er solgt, eller kig efter andre S6’ere på Bilbasen.

Den vulgære: Chrysler 300C Hemi

Udadtil er der intet, der adskiller denne Chrysler 300C fra de dieselhakkere på 3 liter, der er flest til salg af på Bilbasen. Det er under hjelmen, der sker ting og sager. Her gemmer sig der nemlig en V8-motor på intet mindre end 5,7 liter: En ægte vulgær amerikanermotor med Hemi-mærkat på.

Hvorfor er den vulgær, spørger du nok. Det er ganske enkelt fordi, at motoren er enorm og uøkonomisk for ingen verdens nytte andet end bulder. Selvom 340 hk er respektabelt, så er det stadig en ret ringe liter-ydelse. Til gengæld kan du være ganske sikker på, at lydbilledet er fantastisk.

Denne bandit havde et prisskilt på 1 mio. kr. tilbage i 2008, men kan i dag blive din for bare 149.900 kr. med lige under 200.000 km på klokken. Økonomien på papiret siger 7,9 km/l, men det har jeg ganske enkelt rigtig svært ved at tro på. Se bilen her, eller udvid søgningen og find andre Chrysler 300C på Bilbasen.

Den korrekte: Opel Insignia OPC

Listens sidste bil er også den mest korrekte – selvom den i virkeligheden ikke er særlig korrekt. Opel er mærket, der forbindes med fornuft, så det er også hvad de fleste tænker, når denne hvide Opel stationcar triller op til et lyskryds. Herfra kan du dog tage fusen på mange Brian-typer!

LÆS OGSÅ | 3x billige Brian-biler på Bilbasen

OPC står for ’Opel Performance Center’, og er den enhed, som Opel en sjælden gang i mellem lukker ud fra deres kælder, når en fornuftig Opel skal gøres spændende. Familiebilen er derfor udstyret med 325 hk fra en turboladet V6-motor, som gennem et firehjulstræk rykker bilen fra 0 til 100 km/t på 6,3 sekunder.

Hvis SKAT ikke kigger dig over skulderen, kan du dog ganske hurtigt vride væsentligt flere heste ud af den ivrige turbomotor. Bilen her er ifølge annoncen forhandlerens egen bil. Den er fra 2010, har kun trillet 120.000 km og kan blive din for 169.900 kr. Hvis den er solgt, kan du finde andre Insignia OPC’er lige her.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS