januar 17, 2019

Tre lynhurtige luksusbiler til den store familie

Børneflokken er vokset ud af den traditionelle familiebil. Og nu skal det være slut med at tøffe afsted i indersporet. Det skal gå hurtigt. Rigtig hurtigt! Her er tre sprøde slæder til enhver pengepung.

Af: Esben Skrumsager / d. 17. januar 2019

Der er mange detaljer, der kan gøre en bil dyr. Størrelsen har som regel en vis betydning. Udstyret spiller også en rolle. Og antallet af hestekræfter er som regel heller ikke uden betydning for prisskiltet.

Det er ikke svært at finde eksempler på biler, hvor de tre ting går op i en højere enhed, hvilket således presser prisen gevaldigt i vejret. Det kommer vi til. Men først har vi fundet en bil, som er en interessant undtagelse:

BMW X5 med 4,8-liters V8-motor

En heftig kombination af V8-benzinmotor, sort kabine i nappa-læder, adaptiv fartpilot, panorama-glastag, head-up display, adaptiv M-undervogn og plads til syv personer lyder som en afsindigt dyr pakke…

Men takket være nogle år på vejene og en god portion kilometer på tælleren er denne BMW X5 kommet ned i et niveau, hvor prisen ikke er så skræmmende længere. For mens nyprisen på sådan en herlighed formodentlig har nærmet sig to millioner kroner, kan den nu blive din for 249.999 kroner inklusiv afgift.

Bilen er fra 2007, og på de snart 12 år har den tilbagelagt knap 260.000 kilometer. Det har ikke været billigt i benzin, for den monstrøse V8-motor klarer teoretisk blot 8 km/l.

SE OGSÅ: Danmarks fedeste brugtbil? Vi kører 690 hestes familie-Ferrari til 5 mio

Til gengæld mangler der ikke noget, når det kommer til power. De 355 hestekræfter sikrer, at disciplinen fra 0 til 100 km/t klares på bare 6,5 sekunder. Og accelerationen stopper først, når nålen snitter 240 km/t.

Så hvis du skal hurtigt afsted på skiferie med gutterne, finder du næppe en bedre bil til prisen. Se den her på Bilbasen.

Volvo XC90 med grøn samvittighed

Vi tager et solidt spring fra den aldrende X5’er til en meget moderne Volvo XC90. Det var modellen, der for alvor satte gang i en ny generation af svenske premium-biler, og her har vi altså fat i en særdeles luksuriøs udgave.

Den er spækket med køreassistent-systemer, som gør det til en både behagelig og sikker køretur, og derudover omfatter udstyrslisten blandt andet head-up display, elektriske forsæder med ventilation, 360 graders kamera, panorama-glastag og el-bagklap.

Men er sådan en stor bil ikke dødsyg, når der kun ligger en 2-liters motor under hjelmen? Nej. For sammen med bilens elmotor (jep, der er tale om en plug-in-hybrid) leverer bilen intet mindre end 407 hestekræfter, som fordeles på alle fire hjul.

Bilen kan købes som varevogn med to sæder for 679.000 inklusiv moms. Men skal du have resten af familien med, tilbyder forhandleren at montere de oprindelige fem ekstra sæder, så du kan købe bilen til privat brug og med plads til syv personer for 1.099.900 kroner. Se bilen på Bilbasen.

Cadillac Escalade spækket med hestekræfter og TV-skærme

Det er et sjældent syn på de danske veje. Blot en enkelt Cadillac fik danske plader på i det forgangne år, og det var et eksemplar af den enorme Escalade.

I skrivende stund er der da også blot en enkelt Cadillac Escalade til salg på Bilbasen, men den leverer til gengæld også hele pakken. Det er nemlig topmodellen “Platinum Edition” med alt i udstyr. Eller som sælgeren skriver i salgsannoncen:

– Ord kan ikke beskrive denne bil. Den skal virkelig ses i levende live!

Bilens hjerte er den store 6,2-liters V8-motor med 426 hestekræfter. Den er forbundet til en automatisk gearkasse med otte gear og automatisk firehjulstræk, som kan låses på en knap til venstre for rattet. På trods af sin kampvægt på over 3 ton klarer bilen alligevel 0-100 km/t på 6,7 sekunder.

Og du skal ikke være betænkelig ved, at bilen teoretisk set kun klarer 7,6 kilometer på literen. For benzintanken rummer rundt regnet 100 liter, så du behøver ikke holde ind på hver eneste tankstation, når du propper familien eller vennerne i bilen og sætter kursen mod feriedestinationen.

SE OGSÅ: Elektrisk roadtrip: Sådan er det at køre på skiferie i en Tesla

Og nå ja, så er der lige prisen… Altså, der var jo næsten en million kroner i prisforskel mellem BMW X5 og Volvo XC90. Men her lægger vi altså lige yderligere en million oveni; 2,2 millioner kroner lyder prisen for hele herligheden på. Hvis det ikke skræmmer dig, kan du læse mere om bilen her.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS