3x Brian-biler
februar 4, 2020

3x billige Brian-biler på Bilbasen

Er der noget som er der noget som tonede ruder, eftermonterede afgangsrør og håndbremsevendinger? Nej vel? Med disse 3 Brian-biler fra Bilbasen får du Ballerup-blær på budget.

Af: Simon Hallenslev / d. 4. februar 2019

Jeg kan godt selv se det. Det flyver med fordomme. For lige at få alt på det rene, så betyder navnet Brian faktisk ”kærlighed til alle”, hvis du slår det op, og i britisk historie har navnet været forbeholdt adelige. Derudover er jeg selv vokset op ganske tæt på Ballerup.

Det er måske derfor, at jeg selv jævnligt har stiftet bekendtskab med de såkaldte Brian-biler. Et ørehængende navn, der bruges om biler med hækspoiler og alt for store alufælge. Biler, der et eller andet sted, har sin charme.

LÆS OGSÅ | Læs også: 3 kompakte GTI-biler til under 200.000 kr.

Brian-biler er ofte ærkeeksempler på førstegangsbiler, og er tit unge mænd og kvinders allerkæreste eje. Derfor er de blevet kælet for og pyntet på til en grad, hvor selv de første Fast & Furious-film må pakke sammen.

Vi har fundet tre billige Brian-biler, der er pimpet og gejlet for dig – og der er lidt til både den ekstreme såvel som den diskrete. De er til dig, der hviler 100 procent i et provinsielt og ungkarleagtigt image, og som godt kan lide hvinene dæk og håndbremsevendinger ved en hver given lejlighed.

Til den ekstreme Brian – Opel Calibra

Glædelig jul og godt Tub’år! Det kommer du til at ønske alle på din vej, med denne ekstreme Opel Calibra. Faktisk krydser denne Calibra samtlige bokse af, når det kommer til at blive kategoriseret som Brian-bil. Hør bare den udvidede ekstraudstyrsliste á la Brian: Lambo-døre, anlæg med forstærker og subwoofer, kromfælge, skørtesæt, hækspoiler, fire kæmpestore afgangsrør, klistermærker og så selvfølgelig et horn, der spiller en melodi.

Den 30 år gamle Opel har kun rundet 210.000 km, men jeg er mere interesseret i, hvor mange brændere den har lavet. Det står der desværre ikke skrevet. Derudover er det ikke til at vide, hvor mange af dens 150 heste der stadig er i folden. Mon ikke du stadig kan æde en Saxo fra en lyskurv? (på Vandel Flyveplads, selvfølgelig).

Til Brian på budget – Peugeot 206 GTI

Endnu engang har vi fat i en bil, der har fået en spandfuld klistermærker. Med denne skrig-orange Peugeot 206 GTI er der ingen, der bliver i tvivl om, hvad det er for en model du kører i. Det har du nemlig en løve på kølerhjelmen til at brøle for dig.

Med dette pragteksemplar af en Brian-bil, krydses også mange af Brian-boksene af: Skørtesæt, spoiler, eftermonterede baglygter, tonede ruder, klistermærker, eftermonteret afgangsrør og så selvfølgelig et power-luftfilter, så folk rigtig kan høre dine 135 franske hestekræfter.

Der er ingen tvivl om, at der engang har siddet et par gigantiske alufælge her. Men dem må du undvære, hvilket måske også fair nok til prisen. Her får du en farverig og fræk GTI til lige under 14.000 kr!

Til den diskrete Brian – VW Golf IV GTI

GTI Turbo. Det er to ord, der klinger godt i enhver Brians ører. Derudover er Golf-modellen også generelt et yndet valg for Brian’er i hele Europa. Måske særligt Golf III og så denne Golf IV. Det hænger måske sammen med, at det er en populær bil fra begyndelsen. Der bliver solgt mange som nye, så brugtmarkedet til sidst bliver mættet, og bilerne falder i pris. Unge kan herefter købe dem med overskud i budgettet til at gejle dem.

Med denne eksakte Brian-bil får du ingen klistermærker eller lambo-døre. Men det trænede øje vil vide, at der er tale om en Brian-bil. De megabrede 18-tommer alufælge, de eftermonterede baglygter og forlygter med ”angel eyes” samt det indfarvede VW-logo på fronten afslører, at der i sandhed er tale om en Brian-bil.

Selvom skørtesættet er diskret, så er det stadig et skørtesæt. Dertil kommer en gevindundervogn og en chiptuning, så herligheden nu yder 200 hk – med andre ord; kræfter nok til at efterlade solide 11-taller på asfalten.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS