december 5, 2023

44 procent valgte en elbil i november

Salget af nye biler i Danmark går over al forventning, og i november blev der indregistreret 25 procent flere nye biler. 44 procent valgte en bil på el – og mange af dem, igen, en Tesla.

TEKST Morten B. Bek FOTO Bilbasen/PR

Der er udsigt til, at mange biler – især elbiler – stiger i pris fra nytår. Det har i hvert fald været den umiddelbare udsigt, for kigger man nærmere på prislisterne for tilfældige elbiler, så er der ingen forskel på prisen i 2023 og prisen i 2024. Afgifterne stiger, men producenterne kan ikke risikere at miste markedsandele, så det giver mening at holde priserne kunstigt nede.

Frygten for prisstigninger (som alligevel ikke kommer) kan være medvirkende til, at det i efteråret er gået rigtig godt med at sælge og indregistrere nye biler i Danmark; i november fik 16.354 nye personbiler nummerplader på for første gang – i november 2022 var tallet 13.124 biler. En solid stigning på 3.230 biler eller, hvis man er mere til procentregning, 25 procent.

Den største fremgang står elbilerne for. I forhold til november måned sidste år hoppede indregistreringstallet med 124 procent. November 2023 gav i alt 7.233 nye elbiler på de danske veje.

Den faceliftede Tesla Model 3 kommer godt fra start

Og hvad er det så for elbiler, der gemmer sig bag tallet 7.233? Vi kommer ikke med noget nyt her, heller ikke noget overraskende. Det er en stor variation af biler, men næsten helt præcist 1/3 af de nye elbiler, som blev sluppet løs i november, kommer fra Tesla.

Det er forbløffende, at Tesla efter mere end 10 måneder med ekstremt høje tal for salg og indregistreringer af Model Y også i november kunne indregistrere 1.701 styk af den runde crossover. Der er så langt ned til konkurrenterne, at man skulle tro, Tesla gav sine biler væk.

Skoda Enyaq, en direkte konkurrent, kom der 452 af på gaden i november – og 243 styk af dens sidestykke, VW ID.4. Kan Skoda, men måske især VW, rykke tættere på Tesla, når de opdaterede udgaver af Enyaq og ID.4 med 286 hk begynder at komme til landet efter nytår?

På listen over de 10 mest indregistrerede nye elbiler i november finder vi også BMW i4 (277 eksemplarer), Mercedes EQA (234 eksemplarer), Polestar 2 (221 eksemplarer), XPeng G9 (182 eksemplarer), Audi Q4 E-Tron (181 eksemplarer) og Volvo XC40 Recharge (178 eksemplarer). Ingen af de biler er dog på listens nummer to, efter Model Y. Der ligger Tesla Model 3, der i efteråret kom i faceliftet udgave, med 707 eksemplarer. Læg det til de 1.701 styk Model Y, 13 styk Model S og 6 styk Model X, og så lander Tesla på 2.427 nye biler på vejene i Danmark i november.

Del artikel:

Brugte elbiler til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS