september 1, 2023

Faceliftet Tesla Model 3 til 339.990 kr.

Tesla langer igen ud efter konkurrenterne. Omfattende facelift til Model 3 med skarpere design, mere udstyr, længere rækkevidde op til 678 km – og stadig meget lave priser.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

I Danmark står Tesla Model 3 i skyggen af Model Y, men der er ikke ligefrem køligt i skyggen: Model 3 var den fjerde mest indregistrerede nye bil i de første syv måneder af 2023, så det er mere end bare småting, at Model 3 nu får et grundigt facelift.

Den amerikanske hatchback blev introduceret i 2019 og er siden produceret i mere end 2 millioner eksemplarer (danske biler kommer fra Kina), og faceliftet løfter både design, teknologi og udstyr til nye højder.

Allerede i slutningen af oktober kan de første kunder i Danmark køre fra Tesla-udleveringsstederne i den opgraderede Model 3, og de danske priser ligger fast: startprisen er 339.990 kr., som er cirka 10.000 kr. mere end for forgængeren – men længere rækkevidde og mere udstyr er inkluderet.

Rækkevidden er nu op til 678 kilometer med 18″ fælge

Det er nemt at kende den fornyede Model 3 fra den gamle. Forlygterne er små og skarpe, baglygterne lavet om med boomerang-form. Der er nye fælge, og ser man fremover en Model 3 i den røde lakering på billederne, Ultra Red (eller den anden nye farve Stealth Grey), er det den faceliftede, man kigger på.

Indendøre har Tesla taget fat med en 8″ skærm til bagsædepassagererne (kan vise bl.a. YouTube) og forbedring til infotainmentsystemet med 15,4″ touchscreen. Ventilerede forsæder er nu standard, og det samme gælder sædevarme også ved bagsædet, glastag, ekstra støjdæmpende ruder, trådløs opladning til to smartphones, rat med integrerede knapper til blinklys, lygter og viskere (stilkene er forsvundet) og lydanlæg med 17 højttalere i Long Range og 9 højttalere i Standard Range.

Model 3 Long Range AWD med firehjulstræk er opgraderet til en rækkevidde på op til 678 kilometer med 18″ standardfælge og 629 kilometer med 19″ hjul. Den kan lade med op til 250 kW.

Basismodellen Model 3 Standard Range RWD har også fået et solidt løft i rækkevidde, så den nu kører op til 554 kilometer på en opladning på 18″ fælge (513 kilometer på 19″), og opladning kan foregå med op til 170 kW.

Standard Range-udgaven kan bestilles til en pris på 339.990 kr. Standardlakken er hvid, mens blå eller sort metallak koster 10.000 kr. De nye lakeringer Ultra Red og Stealth Grey koster 16.000 kr. 19″ alufælge koster 13.500 kr., og trækkrog koster 9.500 kr. Sort interiør er standard, mens hvidt indtræk kan vælges til 9.500 kr.

Long Range-versionen stiger, som basismodellen, med 10.000 kr. i forhold til forgængeren. Prisen er nu 399.990 kr., og ekstraudstyrspriserne for Standard Range gælder også for Long Range-versionen.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS