Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Her er finalisterne til Årets Bil i Danmark 2019

Det vrimler med nye biler på markedet. Men fem modeller skiller sig ud og er nu indstillet til titlen som Årets Bil 2019. Her kan du se de fem finalister.

Af: Esben Skrumsager / d. 10. oktober 2018

Mere end 20 biler har de seneste dage dystet om at komme i finalen til Årets Bil 2019. Men nu er feltet barberet ned til fem, og for første gang har hele to elbiler klaret sig videre til finalen.

Når vinderen kåres til januar skal juryen – bestående af 26 danske motorjournalister – vælge blandt følgende biler:

Hyundai Kona Electric
Ford Focus
Kia Ceed
Jaguar i-Pace
Peugeot 508

Både Jaguar og Hyundai har med deres to elbiler altså formået at overbevise juryen om, at de “grønne” modeller har tilstrækkeligt at byde på til at konkurrere med de mere klassiske biler.

Finale uden dansk darling

Blandt de biler, der akkurat ikke nåede til finalen, finder vi blandt andre Citroën C5 Aircross, Volkswagen T-Roc og og Skoda Karoq.

Selvom Volvo havde hele to lodder i puljen med både Volvo V60 og Volvo XC40 blev det heller ikke til en finale for svenskerne. Vores skandinaviske naboer har ellers formået at sikre sig en plads i de seneste finaler med både Volvo XC90 og XC60, men juryen fandt altså ikke plads til et svensk islæt denne gang.

Bemærkelsesværdigt er det også, at der i år hverken er mikro- eller minibiler med i finalen, hvor Ford Focus og Kia Ceed altså udgør de mindste modeller.

Det står i skærende kontrast til situationen for blot et par år siden, hvor de mindste modeller dominerede kandidatlisten – og hvor trioen Up, Citigo og Mii løb med sejren i 2013.

Den 23. januar 2019 findes den endelige vinder af den prestigefulde titel.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.