november 30, 2022

VW ID. Buzz er Årets Bil i Danmark 2023

Med 119 point er VW ID. Buzz kåret som Årets Bil i Danmark 2023. Den vinder foran skarpe konkurrenter som MG4 og Nissan Ariya.

TEKST Morten B. Bek FOTO Jacob Dalby

Med et næsten helt elektrisk finalefelt til Årets Bil i Danmark 2023-kåringen var det nemt at forudsige, at Årets Bil ville blive en elbil. BMW i4, MG4, Nissan Ariya, Renault Megane Electric, Toyota Aygo X, Toyota BZ4X og VW ID. Buzz udgjorde det samlede felt med i alt syv biler.

Den eneste bil i feltet med forbrændingsmotor var Toyota Aygo X, og mens den lille japanske bil sammen med VW ID. Buzz lå i front med hver 50 point efter optælling af halvdelen af stemmerne, var det til sidst i optællingen ID. Buzz, der trak fra og nu er kåret som Årets Bil i Danmark 2023.

LÆS OGSÅ: BMW i4, MG4 og Nissan Ariya med i finalen til Årets Bil i Danmark 2023

Afgørelsen er usædvanligt tæt, og der skulle næsten målfoto til for at afgøre vinderen: ID. Buzz vinder prisen med i alt 119 point. En anden af feltets store favoritter, MG4, kom ind på plads nummer to med 118 point. Bare 1 point adskiller de to elbiler.

Den nye retro-bus fra VW, ID. Buzz, er Årets Bil i Danmark 2023

Renault scorer plads nummer 3

Tredjepladsen går til en bil, som ikke umiddelbart var ventet i top 5: Renault Megane Electric. En imponerende, men desværre også dyr elbil. Den tager plads nummer tre med 89 point.

På det efterfølgende pladser er det Nissan Ariya (86 point), BMW i4 (66 point), Toyota BZ4X (65 point) og – på sidstepladsen – Toyota Aygo X (57 point).

LÆS OGSÅ: Første tur: Fede tider i VW ID. Buzz

Ved finalen, hvor Årets Bil i Danmark kåres, uddeles også tre andre priser: Innovationsprisen, Designprisen og Bilglædeprisen. Innovationsprisen går til Mercedes EQXX for at vise vejen for den næste generation af elbiler – med fremragende rækkevidde og effektivitet.

VW ID. Buzz scorer både Designprisen og Bilglædeprisen – for at vække opsigt og glæde med både design og funktionalitet.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS