Kategorier
Elektrisk Nyheder

BMW i4, MG4 og Nissan Ariya med i finalen til Årets Bil i Danmark 2023

Syv biler går videre til finalen i Årets Bil i Danmark 2023. Kun en af de syv kandidater – Toyota Aygo X – er ikke en elbil.

TEKST Morten B. Bek FOTO Morten B. Bek/Jacob Dalby

Den næste Årets Bil i Danmark bliver med stor sandsynlighed en elbil. Halvdelen af feltet i kåringen er fuldelektriske – og af syv finalister, som har chancen for at blive kåret som vinder af Årets Bil i Danmark 2023, er de seks elbiler.

LÆS OGSÅ: Se prisen på MG4 Electric – og på konkurrenterne

Biler som BMW iX, Honda Civic, Toyota Corolla Cross, Kia Niro og Dacia Jogger blev sorteret fra af juryen.

I finalefeltet ligger BMW i4, MG4, Nissan Ariya, Renault Megane Electric, Toyota Aygo X, Toyota BZ4X og VW Buzz.

Finalefeltets eneste bil uden 100 procent eldrift er mikrobilen Toyota Aygo

MG4 har store vinderchancer

Prisspændet i finalefeltet er stort. Fra 129.990 kr. for Toyota Aygo X til 502.828 kr. for basisudgaven af BMW i4. VW Buzz lægger sig tæt på i4 med priser fra 489.995 kr., mens Nissan Ariya starter på 380.900 kr. og Toyota BZ4X fra 397.990 kr.

LÆS OGSÅ: Video: Skarp pris på Toyota BZ4X

Renault Megane Electric er siden introduktionen i Danmark steget, så den nu starter ved cirka 330.000 kr. (priser under opdatering). Den nye MG4 er i samme klasse, men med større batteri end Megane E-Tech og mere udstyr starter den ved kun 284.999 kr.

Ingen af de syv finalister står svagt i kampen om titlen som Årets Bil i Danmark 2023, men i kraft af både pris, værdi for pengene, køreegenskaber, udstyr og garanti, spår vi MG4 en stor chance for at vinde.

Årets Bil i Danmark 2023 afsløres den 30. november.

Den nye MG4 har en stor chance for at gå hele vejen og vinde titlen som Årets Bil i Danmark 2023. Også den nye Nissan Ariya er en god samlet pakke

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.