august 27, 2019

Årets Brugtbil 2019: Se de 5 finalister

Kåringen af Årets Brugtbil 2019 er netop skudt i gang! Bilbranchefolk, biljournalister samt Bilbasens trofaste brugere giver alle deres besyv på hvilken bil, der i år skal løbe med titlen. I denne artikel kan du se finalisterne.

Af: Simon Hallenslev / d. 27. august 2019

Afstemningen for Årets Brugtbil 2019 er lukket. Stemmerne fra Bilbasens brugere tæller som et jurymedlem og vil indgå i det samlede regnskab. Tak fordi du stemte.

 

Det danske marked for brugte biler kan til tider virke uoverskueligt. Hvis ikke du ved, hvad du kigger efter, er det som at lede efter en nål i en høstak med mere end 60.000 biler til salg på Bilbasen lige nu.

Af de 60.000 biler er der nogle, der klarer ærterne som brugtbil bedre end andre. Og det er det Årets Brugtbil 2019 skal hjælpe dig med at gennemskue.

LÆS OGSÅ | Årets Brugtbil 2018: Derfor er BMW 1-serie det bedste køb

Branchefolk og biljournalister er allerede i gang med at votere — men også din stemme tæller i det endelige regnskab! Stemmerne fra Bilbasens brugere tæller nemlig som et jurymedlems stemme.

Herunder får du det første smugkig på dette års finalister. I de kommende dage vil du kunne læse mere detaljeret om de enkelte finalister, når Bilbasens Ebbe Sommerlund får fingrene i bilerne.

Ford Fiesta (2013-2017)

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at Ford har en model med blandt finalisterne til kåringen Årets Bil. Sidste år var det Focus, i år er det Fiesta, som gentagne gange er blevet rost til skyerne for dens køreegenskaber. Prismæssigt er Fiesta også ret skarp, hvorfor den altså er at finde blandt de fem finalister.

Læs om Ford Fiesta fordele og ulemper her.

SE OGSÅ | Ford Fiesta (2013-2017) til salg på Bilbasen

Nissan Qashqai (2014-2017)

Hvis årets bil kun skulle kåres ud fra antal solgte biler i 2019, ville vinderen utvetydigt være Nissan Qashqai. Det er den mest søgte bil i SUV-segmentet på Bilbasen, og er notorisk kendt for at være billig i drift samt at have et lavt værditab. Derfor er den selvfølgelig med blandt finalisterne.

>>Læs mere om Nissan Qashqai her<<

Sidste år var Qashqai også blandt finalisterne, men det var første generation. I år er det anden generation fra 2014 og frem, der vurderes som et af de bedste brugtkøb.

SE OGSÅ | Nissan Qashqai (2014-2017) til salg på Bilbasen

Skoda Octavia (2013-2017)

Efter ét års fravær er Skoda tilbage blandt finalisterne — og i år med hele to modeller. Den første er Skoda Octavia, som er kendt for at være praktisk og komfortabel men med et lavt værditab. Som del af VAG-koncernen fås Octavia med et væld af forskellige motorer og udstyrspakker, så der skulle være én til ethvert behov.

SE OGSÅ | Skoda Octavia (2013-2017) til salg på Bilbasen

Skoda Superb (2015-2017)

Storebror til Octavia har som nævnt også fået plads blandt dette års finalister. I Skoda Superb er der endnu mere plads og endnu mere praktik end i en Octavia, men prisen følger selvfølgelig også med derefter. Superb er også kendt for overlegen komfort, og hvis du parrer dét med en af VAGs stærke dieselmotorer, er det den perfekte motorvejskriger.

Læs mere om Skoda Superb som finalist her

SE OGSÅ | Skoda Superb (2015-2017) til salg på Bilbasen

Volkswagen Golf VII (2013-2016)

Sidste år var faktisk første år du kunne finde en Golf blandt finalisterne til Årets Brugtbil, men nu kan den altså officielt kaldes for genganger. Det er en evigt populær model hos danskerne, hvilket er ganske berettiget, da den har en god totaløkonomi og en kabine der bare emmer af god og solid Tysk kvalitet.

>>Læs meget mere om VW Golf VII lige her<<

SE OGSÅ | VW Golf VII (2013-2016) til salg på Bilbasen

Totalomkostninger på de fem finalister

TCO, beregninger, fire års ejerskab/80.000 km kørsel

 

TCO kr/km benzin TCO kr/km diesel
Ford Fiesta, årgang 13-17 1,66 1,74
Nissan Qashqai, årgang 14-17                            2,38 2,31
Skoda Octavia, årgang 13-17 2,15 2,19
Skoda Superb, årgang 15-17                                2,80 2,74
VW Golf VII, årgang 13-16  2,10 2,08

 

TCO’en indeholder omkostninger til afskrivning, finansiering, forsikring, service, ejerafgift, kørsel (benzinpris: 12,19 kr, dieselpris: 10,85 kr). Løbetid for finansiering: 84 mdr med 20% udbetaling, effektiv rente: 3,0%, billån indfries efter 48 mdr, bil sælges i ren handel. Forsikringstager bosat i 5000 Odense C, 41 år, elitebilist.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

10 nye biler som flopper

Bilproducenterne har store forhåbninger, når de lancerer nye biler. Det går bare ikke altid, som de håbede. Her er 10 nye bilmodeller, som er faldet til jorden.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS