Årets Brugtbil 2020 finalefelt
september 3, 2020

Årets Brugtbil 2020: Her er de 5 finalister

Tiden er kommet til, at VW Golf giver faklen videre. Årets Brugtbil 2020 skal findes, og kåringen er i fuld gang. Vi giver dig årets 5 finalister og knytter et par ord til modellerne.

Af: Simon Hallenslev / d. 3. september 2020

Er du på udkig efter en ny brugtbil? Så er det måske denne liste, du bør rette din fokus mod. Alene det at blive finalist er for modellerne som at bakke gennem et nøglehul. Et bredt felt af brugte biler er af branchefolk og motorjournalister kogt ned til fem, og nu skal vinderen findes.

LÆS OGSÅ | Årets Brugtbil 2019 og konkurrenterne

I år har vi én genganger fra sidste år: Skoda Superb, som klart var en favorit, men altså måtte se sig slået på målstregen af vinderen VW Golf VII. Igen i år får den tjekkiske familieslæde kamp til stregen fra et stærkt felt af dansker-darlings, hvorfor sejren langt fra er givet.

Hvilken model synes du skal løbe med titlen i år? Vi giver dig årets finalister i alfabetisk rækkefølge.

BMW 3-Serie (2012-2019)

3-Serie er årets bayerske indslag. I 2018 tog BMW titlen Årets Brugtbil med deres 1-Serie, men havde sidste år ingen modeller blandt finalisterne. Det er derfor 3-Serien, der i år skal tage revanche.

Her er tale om en ægte all-rounder fra den store mellemklasse. Den byder på plads og praktik samt skarp kabinekvalitet, som BMW efterhånden er kendt for. Derudover er det den af finalisterne, der er flest til salg af på Bilbasen: 468 med dieselmotor og 103 med benzinmotor.

Tyske biler i den store mellemklasse koster naturligvis også. Gennemsnitsprisen på BMW 3-Serie i årgangene 2012 til 2019 er 221.000 kroner, mens de allerbilligste kan fås ned til omkring 110.000 kroner.

Kia Ceed (2012-2017)

Ceed er den eneste finalist, der ikke har europæisk ophav. Alligevel har koreanske Kia bygget den lille mellemklassebil specifikt til Europa, hvorfor den passer som fod i hose til den lille, danske børnefamilie.

I kølvandet på den succes, som Ceed har vist sig at være, har Kia udvidet udvalget af modelvarianter. Senest med crossoveren XCeed, den designdrevne ’shooting brake’ ProCeed, foruden en almindelig stationcar og selvfølgelig en almindelig hatchback, som Ceed begyndte med.

Kia Ceed er den billigste af finalisterne med en gennemsnitspris på 119.000 kroner, mens de billigste kan fås helt ned til omkring 50.000 kroner. Der er lige nu 135 dieselvarianter og 103 benzinvarianter til salg på Bilbasen.

Mercedes A-Klasse (2012-2018)

Endnu en bil i den lille mellemklasse. Mercedes’ populære og prisbillige A-Klasse fik i 2012 et nyt ansigt, der gjorde den mindre klodset at se på – og endnu mere populær.

I Morten Beks stortest, hvor A-klassen bliver sat op mod ærkerivalerne BMW 1-Serie og Audi A3, løber Merceren afsted med en stor del af hæderen. Det skyldes blandt andet høj komfort, godt styretøj og en kabine, der hamler op med de nyere rivaler.

Igen betaler du for det tyske fortegn, og gennemsnitpriserne er på 192.000 kroner, mens de billigste fås ned til omkring 100.000 kroner. Her er 100 dieselvarianter og 63 benzinvarianter til salg.

Seat Leon (2012-2020)

Leon er den tredje finalistbil fra den lille mellemklasse: Bygget på samme platform som VW Golf (der løb afsted med titlen sidste år), men med et, diskutabelt, mere spændende design indvendigt som udvendigt.

Ligesom Kia Ceed, og modsat Mercedes A-klasse, fås Seat Leon som stationcar. Det gør den mere relevant for den lille børnefamilie, som har brug for mere plads. Motormæssigt har du med Leon et fint udvalg, hvor du både kan svinge sparekniven og få en benzinmotor med 86 hk, eller smide krydderi i den fornuftige gryderet og få en Cupra med 300 hk.

Gennemsnitsprisen på Seat Leon på tværs af disse årgange er 171.000 kroner, mens de billigste eksemplarer fås for omkring 85.000 kroner. Der er 162 dieselvarianter og 110 benzinvarianter til salg på Bilbasen lige nu.

Skoda Superb (2014-)

Som rosinen i finalistpølseenden har vi gengangeren Skoda Superb, som også er største og mest rummelige af de fem. Det var også den største finalist sidste år, hvorfor det altså alene ikke er nok til, at den tager titlen.

Rummeligheden er dog stadig tjekkens vigtigste es i ærmet. Målt på både bagsæde- og bagagerumsplads er den eksempelvis en VW Passat overlegen. Skoda Superb er en motorvejsflyder, som kan få dig fra A til B på yderst komfortabel vis. Og det er uanset, om du skal på job eller campingferie i Italien.

Du får til gengæld også lov til at betale for pladsen og komforten, da Superb har den dyreste gennemsnitspris på 268.000 kroner. De billigste koster ned til 180.000 kroner, og drivmiddeludvalget på Bilbasen er ligeligt fordelt med 124 dieselvarianter og 120 benzinvarianter til salg.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS