december 7, 2020

Disse biltyper falder mest i pris med de nye registreringsafgifter

De nye registreringsafgifter træder i kraft d. 18. december. Det giver en række ret markante prisfald og -stigninger på udvalgte modeller. Vi ser nærmere på nogen af dem, der falder og stiger mest

Af: Simon Hallenslev & Jacob Dalby / d. 7. december 2020

Efter adskillige forhandlinger, forslag og udspil, ser det nu endelig ud til, at der er en aftale på plads for de danske registreringsafgifter. Formålet er blandt andet, at få flere grønne biler på de danske veje – helt præcist 775.000 af slagsen.

Det nuværende fradrag for brændstofforbrug erstattes med et tillæg, der er baseret på den enkelte bils udledning. Dette gøres for at målrette beskatningen mod CO2-udledning. Herudover indføres også et bundfradag, inden der skal betales registreringsafgift. Dette vil være lavt på biler med almindelige forbrændingsmotorer, mellemhøjt på plug-in hybridbiler og højt på elbiler.

LÆS OGSÅ | Stort prishop: Din brugte bil er steget markant i værdi

Registreringsafgiften på elbiler, som ellers var planlagt til at stige til et niveau nært biler med benzin- og dieselmotorer, får forlænget overgangsperioden hertil. Registreringsafgiften for de mere miljøvenlige biler bliver derfor fortsat gradvist indfaset men med betydeligt mindre skridt end det hidtil planlagte.

Dette er blot et beskedent udpluk af den aftale, som regeringen og støttepartierne er blevet enige om. Hvad der er mere interessant er, hvad alt det her betyder for dig i kroner og ører. Som det ser ud nu, er det de store og dyrere plug-in hybrider, der falder mest i pris. Omvendt er det de dyre elbiler sammen med de helt små hybridmodeller, der stiger mest med den nye aftale.

Herunder finder du en række eksempler på biltyperne med de største prisfald- og stigninger (prisændringerne bliver opdateret løbende).

Biler med prisstigning

Porsche Taycan Turbo S:

Prisstigning: 242.000 kr. 

Officiel pris fra Porsche Danmark

Toyota Yaris Hybrid:

Prisstigning: op til 52.500 kr.

Officiel pris fra Toyota Danmark

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid:

Prisstigning: 75.000 kr.

Officiel pris fra Toyota Danmark

Land Rover Defender:

Prisstigning: 69.855 kr.

Officiel pris fra Land Rover Danmark

VW Golf 8 GTE (Plug-in Hybrid):

Prisstigning: 23.729 kr.

Officiel pris fra VW Danmark

Biler med prisfald

Porsche Panamera 4 E-Hybrid (Plug-in Hybrid):

Prisfald: 642.000 kr.

Officiel pris fra Porsche Danmark

Audi A6 50 TFSIe (Plug-in Hybrid):

Prisfald: 142.082 kr.

Officiel pris fra Audi Danmark

VW Passat GTE (Plug-in Hybrid):

Prisfald: 42.850 kr.

Officiel pris af VW Danmark

Mitsubishi Outlander (Plug-in Hybrid):

Prisfald: 34.000 kr.

Pris udregnet af Skatteministeriet

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS