februar 16, 2024

Aston Martin Vantage får nyt liv

Den nye Vantage model får en ordentlig overhaling som blandt andet betyder større turboer, flere hestekræfter og et efterhånden tiltrængt facelift.

TEKST Rasmus Christiansen FOTO Aston Martin PR

Aston Martin har fremstillet Vantage-modellen i 74 år. Den seneste udgave, der har været tilgængelig siden 2018, gennemgår nu en omfattende opdatering.

Den nye Vantage ser ikke kun bedre ud end sin forgænger; den har også fået en række mekaniske forbedringer. Dette inkluderer en ny knastaksel, ændret chassis og reviderede gear. Ja, den har fået den helt store tur.

AMG leverer fortsat

Resultatet af alle disse mekaniske opdateringer er imponerende. Den Mercedes-fødte V8-motor yder nu hele 656 hk, hvilket er ikke færre end 156 hk mere end før opdateringen. 

AMG-klaveret under hjelmen bliver assisteret af en 8-trins automatgearkasse fra tyske ZF, der leverer gearkasser til alt fra Alfa Romeo til Rolls Royce. Gearkassen sender alle de 656 hk til baghjulene via et elektronisk begrænset slip-differentiale. Den nye opdatering gør, at Vantage nu klarer 0-100 km/t på blot 3,4 sekunder. Den nye topfart er sat til 325 km/t. 

Aston Martin siger, at de nye opdateringer ikke blot gør bilen hurtigere, men også sjovere at sidde bag rattet i. Den nye model har et 7% stivere chassis, hvilket vil give en mere kontrolleret køreoplevelse i de skarpe sving.

Et moderne touch

Indvendigt er der en ny og opdateret touchskærm at finde. Skærmen er 10.25 tommer, mens systemet er udviklet med fokus på at modernisere oplevelsen for både fører og passager med nye smarte funktioner. Aston Martin er dog heldigvis ikke gået all in på digitaliseringen, så der er fysiske knapper til funktioner som traction control og åben/luk for spjældene på udstødningen (også kaldet kikkertknappen). 

Produktionen af den nye Vantage starter i de kommende uger, og de første leveringer forventes at komme på den anden side af sommeren. Der er endnu ikke meldt nogen officielle priser ud, men det forventes at der kommer en prisstigning som følge af denne omfattende opdatering. 

Det er endnu ikke meldt ud om der vil blive lavet endnu vildere udgaver af den nye Vantage, som tidligere set i form af den bane-fokuserede AMR version eller F1 edition.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Rasmus Tønder Christiansen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS