Kategorier
Elbil-guide Nyheder

Facelift til sidste halvleg for Audi E-Tron

Den store elektriske SUV fra Audi får Q4 E-Tron-inspireret design og øget rækkevidde – som den skal klare sig med, frem til den udgår i 2026

TEKST Morten Bek FOTO PR

Audi og Porsche har i samarbejde udviklet en ny platform til elbiler – Premium Platform Electric (PPE). De første biler på PPE-basis bliver Audi Q6 E-Tron og Porsche Macan, som har premiere i løbet af 2022 og forventes at nå ud til kunderne i 2023.

Nogle af de næste elektriske skridt hos Audi frem mod 2025-26, hvor den sidste nye Audi med forbrændingsmotor går i produktion, er A6 E-Tron og Q8 E-Tron.

Med først Q6 E-Tron, som bliver en SUV på størrelse med eller lidt større end Q5, og senere Q8 E-Tron, som vil strække sig til Q8- eller Q7-størrelse, vil der ikke længere være plads til SUV’en E-Tron. E-Tron, den første elbil fra Audi, gik i produktion i 2018.

Faceliftet, her tildækket på E-Tron Sportback, gælder også for den mere rummelige E-Tron. Designændringerne vil sandsynligvis få E-Tron-modellerne til at passe bedre sammen med Q4 E-Tron

E-Tron udgår senest i 2026

Med sin efterhånden fremskredne alder står E-Tron og søstermodellen E-Tron Sportback et svært sted, når Q6 E-Tron introduceres. Mens Q6 E-Tron, og de øvrige store elbiler fra Audi, kører på den helt nye PPE-platform, kører E-Tron på en platform konverteret fra forbrændingsmotordrift til eldrift.

Men E-Tron får lov at køre videre, for indtil 2026 er der plads på samlebåndet i Bruxelles – og derefter er det slut for E-Tron. Q8 E-Tron overtager pladsen på samlebåndet i Belgien.

LÆS OGSÅ | Test: Tre elmotorer giver Audi E-Tron S Sportback stort overskud

I 2026 vil E-Tron være en model med 8 år på bagen, så et facelift er så godt som påkrævet inden da. Kamuflerede E-Trons viser, at faceliftet er tæt på. Ændringerne bliver formentlig både visuelle og i nogen grad tekniske. Designet får et strejf af Q4 E-Tron, og rækkevidden fra batteriet på 95 kWh øges formentlig.

Før hvert eneste facelift er der spekulationer. Flere udenlandske medier taler for, at faceliftet af E-Tron kommer med en navneændring, så E-Tron bliver til Q8 E-Tron. På den måde vil overgangen til den nye Q8 E-Tron i 2026 blive mere naturlig. Om spekulationerne holder vand? Kun Audi har den viden.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.