Brækket arm
januar 15, 2020

Må man køre bil med en brækket arm?

Hej. Jeg har brækket armen på en skiferie. Det er heldigvis venstre arm, så jeg føler godt, at jeg kan køre bil. Men er det lovligt? Vi har automatgear – hvis det gør nogen forskel.

Mine venner og jeg kan ikke rigtig finde svaret og vi er uenige – hvad siger I? Det ville være rart, hvis jeg kan køre bil uden at risikere en bøde

Venlig hilsen Henrik

Hej Henrik

Øv med den brækkede arm. Nu har du i det mindste en undskyldning for at køre som en brækket arm – tøhø.

Spøg til side. Jeg må tilstå, at jeg ikke kender svaret, så jeg har sendt spørgsmålet videre til den juridiske afdeling i FDM.

LÆS OGSÅ: Hvad er flexleasing? Her er de vigtigste tips

 

Dennis Lange svarer:

“Man skal til enhver tid kunne føre bilen på fuldt betryggende måde, herunder kunne betjene alle bilens instrumenter/kontakter. Det kan efter omstændighederne være svært eller ligefrem umuligt med en brækket arm.

Straffen vil gå fra en bøde svarende til en måneds nettoløn, op til i gentagelsestilfælde fængselsstraf. Derudover kan der være forsikringsmæssige udfordringer.”

 

Det ser altså ikke lovende ud for din bilkørsel, mens armen heler. Jeg håber på hurtig heling, så du kan køre bil igen.

 

Venlig hilsen

Ebbe Sommerlund

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS