Må man køre bil med en brækket arm?

Må man køre bil med en brækket arm?
15/01/2020 Ebbe Sommerlund
Brækket arm

 

Hej

Jeg har brækket armen på en skiferie. Det er heldigvis venstre arm, så jeg føler godt, at jeg kan køre bil. Men er det lovligt? Vi har automatgear – hvis det gør nogen forskel.

Mine venner og jeg kan ikke rigtig finde svaret og vi er uenige – hvad siger I? Det ville være rart, hvis jeg kan køre bil uden at risikere en bøde

 

Venlig hilsen Henrik

 

 

Hej Henrik

Øv med den brækkede arm. Nu har du i det mindste en undskyldning for at køre som en brækket arm – tøhø.

Spøg til side. Jeg må tilstå, at jeg ikke kender svaret, så jeg har sendt spørgsmålet videre til den juridiske afdeling i FDM.

LÆS OGSÅ: Hvad er flexleasing? Her er de vigtigste tips

 

Dennis Lange svarer:

“Man skal til enhver tid kunne føre bilen på fuldt betryggende måde, herunder kunne betjene alle bilens instrumenter/kontakter. Det kan efter omstændighederne være svært eller ligefrem umuligt med en brækket arm.

Straffen vil gå fra en bøde svarende til en måneds nettoløn, op til i gentagelsestilfælde fængselsstraf. Derudover kan der være forsikringsmæssige udfordringer.”

 

Det ser altså ikke lovende ud for din bilkørsel, mens armen heler. Jeg håber på hurtig heling, så du kan køre bil igen.

 

Venlig hilsen

Ebbe Sommerlund

Spørg redaktionen

Vores dygtige journalister vil nødig kaldes eksperter, for på mange måder er de jo bare en håndfuld bilglade tosser som så mange andre. Men utallige års erfaringer med test af biler har trods alt kastet lidt viden af sig, og den deler de meget gerne ud af.

Har du et spørgsmål til redaktionen, kan du sende det ind, ved at trykke herunder. Så vil de efter bedste evne forsøge at give et svar, du kan bruge til noget.

Stil dit spørgsmål til redaktionen