BMW X5

Hvis man er på udkig efter en stor luksusbil med masser af plads, og som tilmed er let at køre, så er BMW X5 et rigtig godt bud. Den store SUV kan fås med fem eller syv sæder og både med dieselmotor i model M50d og som plug-in hybrid. Den har en af de længste rækkevider for en plugin-hybrid på omkring 90 km. Det er en rummelig bil med behagelige sæder – ligegyldigt hvor i bilen man tager plads. Dens høje sikkerhedsniveau, som fik fem ud af fem stjerner fra Euro NCAP, det lækre interiør og funktionaliteterne gør det til en vindende bil til alle ture.

Sikkerhed

BMW X5 er en bil med masser af sikkerhedsudstyr, såsom adaptiv fartpilot og automatisk nødstop. Dens udstyr, kombineret med mange airbags, gør, at Euro NCAP gav den fem ud af fem stjerner i deres sikkerhedstest. Med det automatiske nødstop bremser bilen af sig selv, og styrer sig selv hen i f.eks. nødsporet, samtidig med bilen starter katastrofeblinket og et SOS-opkald. Den har også gode LED-lygter som standard og 360-graders kameraer, der hjælper med at parkere.

Interiør

Med BMW X5, kan man glæde sig til:

– En lækker førerplads med godt overblik over alle bilens knapper og funktioner

– En stor digital skærm, der virker som instrumentbræt

– En stor midterskærm, hvorfra man kan styre navigation, radio og meget andet

– Sæder der kan have massagefunktion og opvarmede armlæn

– En midterkonsol hvor man kan få afkølede eller opvarmede kopholdere

– Et panoramaglastag i visse modeller.

BMW X5

Teknologi

Både foran og bagtil er BMW X5 spækket med teknologi. Bagpå får man glæde af BMW’s to-dørssystem, hvor man kan komme til bagagerummet gennem bagruden og selve bagagerummet har automatisk åbning. Infotainmentskærmen forrest i kabinen bliver automatisk opdateret på nyere version, så man altid har de nyeste funktioner. Plugin-versionen har et af de største batterier på markedet og giver en rækkevidde på 86-97 km. Man kan også få en GT offroad-pakke med individuelle køreprogrammer, så man kan tilpasse bilen til vejret.

BMW X5

Rummelighed

Man er ikke i tvivl om, at en BMW X5 er en stor og rummelig bil:

– Der er god plads på bagsædet. Selv midtersædet er behageligt, da kardantunnelen nærmest er væk.

– Den fås med fem sæder eller med en tredje sæderække og dermed syv sæder.

– Bagagerummet er på 645 liter, og man kan slå bagsædet ned, hvis man har brug for mere plads.

– Den må trække en trailer på 2.700 kg, hvis den har bremser, og 750 kg, hvis den ikke har bremser.

Komfort

Selvom en BMW X5 er en stor bil, føles den ikke klodset og stor at køre. Med firehjulstræk og automatgear er den meget let at køre. Den arter sig rigtig fint i sving og holder sig i midten af vejbanen. Den bløde affjedring giver en meget behagelig og støjsvag køreoplevelse både på forsædet og bagsædet. Plugin-hybrid-versionen kører meget langt på el, dog ret kort på benzin, så man skal huske at oplade den, for at få den bedste køreoplevelse. Den har en imponerende rækkevidde på ca. 90 km.

BMW X5

Plusser:

+ Kan fås med syv sæder

+ Meget behagelig at køre

+ God rummelighed på bagsædet

Minusser: 

÷ Plugin-hybriden tager lang tid at oplade, men kører langt på el

÷ Det er en relativ dyr bil, men man får også meget til prisen