Leasing

Alt om leasing

Som de fleste er bekendte med, har vi i Danmark en meget høj registreringsafgift der gør, at drømmebilen for mange er lidt længere fra virkeligheden, end den ville være i eksempelvis Sverige eller Tyskland. Det er her erhverv-, privat, split- og flexleasing kommer ind i billedet. Men hvad er leasing?

Leasing betyder, at du får stillet en bil til rådighed mod, at du betaler en førstegangsydelse og en fast månedlig ydelse i en aftalt periode. Du ejer således ikke bilen – det gør selskabet, du leaser den af. Erhvervsleasing er som navnet antyder, når bilen lejes ud til et firma og bilen kun bruges til erhvervsmæssig sammenhæng. Her løftes momsen og leasingydelsen er fuldt fradragsberettiget.

Privatleasing er lige omvendt kun til privatpersoner, hvor ydelsen er højere end erhvervsleasing grundet moms og beskatning.

Splitleasing er en blanding er erhvervsleasing og privatleasing. Her underskriver både firmaet og privatpersonen en leasingkontrakt på den samme bil, hvilket betyder, at den private kørsel ikke beskattes, fordi privatpersonen selv betaler for den private del af kørslen. Leasingydelserne ved splitleasing er typisk variable, da de fordeles mellem de to parter efter forholdet mellem kørte erhvervs- og privatkilometer.

Flexleasing er for de fede luksusbiler. Ved flexleasing bliver bilens registreringsafgift fordelt over den periode, du benytter bilen. Derfor ser man mange dyre og eksotiske flexleasing biler bliver leaset ud i eksempelvis sommermånederne til fuld leasingydelse, mens der i den inaktive leasingperiode, hvor bilen ikke har nummerplader på, bliver betalt en lavere ydelse.

Her samler vi alle Bilbasens artikler der vedrører leasing, så du kan blive meget klogere på de enkelte leasingformer og få de seneste nyheder fra området.

Hvilke udbydere af minileasing er der på markedet?

Kia Picanto

Alt om leasing

Leasing er populært som aldrig før. Men er det den rigtige løsning for dig? Vi skriver blandt andet om flexleasing, privatleasing og firmabiler.

Hvad er splitleasing?

VIDEO: Derfor kan privatleasing være for dig

Ny konge i klassen: Her er de mest populære leasingbiler

Hvad er flexleasing? Her er de vigtigste tips

restværdi flexleasing

Forstå restværdi på en leasingkontrakt

privatleasing vw polo

Trods ekstremt dyk: Derfor er privatleasing stadig interessant

Leasing: Nu kan du køre 200-hestes GTI for en slik

Vild, vildere, vildest: 3 hyperbiler fra Bilbasen

Jaguar og Land Rover klar med privatleasing-tilbud

Find din bil på Bilbasen

Gå på jagt efter fine familiebiler, sprøde sportsvogne eller fede firehjulstrækkere. På Bilbasen finder du mere end 50.000 biler til salg, så der er helt sikkert også en drømmebil til dig.