Citroën

Om Citroën

Teknologi, sikkerhed og stil har alle dage været i højsædet hos franske Citroën, som kontinuerligt har skabt innovative biler, der har ramt lige i hjertekulen hos den brede befolkning. Samtidig har bilfabrikanten haft stor succes i motorsportens verden og særligt inden for rally har Citroën vist gode takter. Der er altid tænkt over tingene i en Citroën, og især bilmærkets bybiler og mindre varebiler, som berlingoen, er gennemtænkte eksmpler på Citroëns brugerfokuserede designstrategi.

Citroën blev grundlagt i 1919 af den franske ingeniør André Citroën. Fra begyndelsen satsedde Citroën på masseproducerede biler og salg via et stort forhandlernetværk. med den opsigtsvækkende 7 CV i 1934 introducerede Citroën flere avancerede konstruktionsprincipper, som siden blev almindelige. Modellen var i produktion helt frem til 1955, og skabte en opfattelse af Citroën som en producent af avancerede biler. En opfattelse som blev yderligere underbygget af den i dag legendariske 2 CV, som blev introduceret i 1948.

Citroën producerede dengang både lastbiler og personbiler, men i 1974 bliver lastbilproduktionen overtaget af Renault, mens personbilerne bliver overtaget af Peugeot.

Peugeot ejer altså Citroën, men opretholder bilmærket som et selvstændigt mærke den dag i dag.

De vigtigste modeller fra Citroën

I forhold til klassiske modeller som 2CV og den futuristiske Citroën DS er nutidens modeller mere afdæmpede i designet. Citroën leverer populære modeller, der dog ofte ikke adskiller sig nævneværdigt fra Peugeots tilsvarende modeller.

Berlingo

Siden 1996 har Berlingo-modellen været synonym med den ultimative familiebil. Hvad Berlingoen kan siges at tabe i manglende sporty lækkerhed, vinder den i praktisk funktionalitet. Der er nemlig masser af udstyr og plads til hele familien. Desuden er det super nemt at komme ind både i siderne og bagtil.

C4 SpaceTourer

Denne korte, 5-personers MPV var kendt som én af markedets bedste og mest moderne MPV-modeller. Den blev produceret frem til 2019, og siden har man kun kunnet få C4 SpaceTourer “så længe lager haves” eller som brugt bil.

Grand C4 SpaceTourer

Grand C4 SpaceTourer er en opgraderet version af den oprindelige SpaceTourer. Den er lidt større og meget mere moderne både i designet og teknologien, og den er stadig i produktion.

Cactus

Det mest markante designelement på denne SUV, er gummipanelerne på siden af bilen, kaldet AirBump. Disse er designet til at beskytte bilen mod almindelige skader på parkeringspladser. Cactus blev introduceret i 2014 og blev hurtigt en populær model, men produktionen stoppede i 2020.

Ikoniske modeller fra Citroën

2CV (1948)

2CV er nok den bil alle forbinder med Citroën. Den var en simpel personbil, som blev produceret helt frem til 1990. Bilen er kendt for sin karakteristiske form og udpræget enkelthed, men på samme tid er den også berygtet for sin ringe motorkraft. Topmodellen havde kun 29 hestekræfter og en topfart på 115 km/t.

Citroën DS (1955)

Det unikke ved DS var dens futuristiske design, som sikrede bilen en for tiden enestående aerodynamik. Den futuristiske linjeføring har inspireret bildesignere helt op i nutiden. DS hævede desuden standarden for komfort og avanceret teknologi.

Mehari (1968)

Mehari var en semi-terrængående hybrid mellem en rustik jeep og pick-up. Den var baseret på 2CV’en, med samme motor og Mehari havde desuden plastikpaneler, plastikvinduer og taget var af aftagelig kanvas. Der var derfor tale om en både billig og underholdende fritidsbil, som blev et hit hos udlejningsselskaberne.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS