Kia e-Niro

Kia e-Niro er en relativ ny model på markedet, men den har allerede vundet danskernes kærlighed. De har sukket efter mere praktikalitet i form af høj køreposition og mere komfort, og det har de fået med Kia e-Niro — og så til en god pris! Kia e-Niro er frontløber på mange områder, hvor man bl.a. regelmæssigt har opgraderet ladetiden i hjemmet. Selvom batteriet i den nye Kia e-Niro ikke er opdateret, så har kabinen, teknologien og den udvendige del fået et løft. Der er kommet nye baglygter, nye kofangere og større skærm i kabinen. Alt samme noget som bidrager til oplevelsen.

Sikkerhed

Kia e-Niro har en lang række sikkerhedssystemer installeret fra standard. Derfor er sikkerhedsniveauet relativt højt, fordi du altid får:

– Syv airbags.

– Træthedsregistrering.

– Bremseassistent.

– Bakkestartsassistent.

– Dæktrykskontrol.

– Automatisk nødbremse med fodgængerregistrering.

Et andet element af sikkerhed, som ikke altid ses på biler i denne prisklasse, er, at man som standard også får en bilalarm, der udløses ved indbrudsforsøg og låsbare hjulbolte, så uvedkommende ikke kan låse dem op. Det giver en ekstra sikkerhed, når du har parkeret i et område, som du ikke kender.

Interiør

Der er god plads i den nye Kia e-Niro. Førersædet kan indstilles i et væld af kombinationer, for du har 8-vejs elektrisk førersæde. Elbiler fås kun med automatgear, fordi der ikke er et moment, som vi ellers kender det fra brændstofmotorer. Køreoplevelsen er derfor utrolig behagelig, for man nyder selvfølgelig godt af den digitale instrumentering, den store touchskærm i midterkonsollen og et rat, hvor knapperne ligger intuitivt fordelt. Der er god benplads til både dig og dine passagerer, som er en stor fordel på de længere ture.

Teknologi

Kia e-Niro har en masse indbygget udstyr, hvoraf det meste følger med som standard. Andet skal købes som valgfrit ekstraudstyr, som f.eks. LED forlygter. Kia e-Niro har lagt stor vægt på at forbedre køreegenskaberne med teknologiske løsninger:

– Vejbaneassistent, som sørger for at du holder dig indenfor striberne.

– Kollisionassistent, der giver advarselssignaler og bremser for dig, hvis du nærmer dig et andet køretøj.

– Smart fartkontrol, som sørger for, at du holder afstand til bilen foran dig.

Udover disse punkter får du også elektrisk p-bremse og mulighed for avancerede forlygter.

Rummelighed

Kia e-Niro er utroligt rummelig. Du får en høj siddehøjde med fremragende udsyn over din medtrafikanter og med rigeligt plads over hovedet, så du ikke føler dig indeklemt og klaustrofobisk. Der er også benplads til fire passagerer. Du kan fylde op til 451 l oppakning i bagagerummet, hvilket er mere end i de fleste elbiler. Har du brug for mere plads, kan du lægge bagsæderne ned og få hele 1405 l bagagerumsplads.

Komfort

Der er rigeligt med komfort i Kia e-Niro. På førersædet har du god plads over dit hoved, og der er godt med albuerum til din passager. Bag jer vil jeres passagererne nyde godt af den samme gode plads over hovedet og foran knæene. I har alle en høj siddehøjde, så i kan få overblikket over jeres medtrafikanter. Kia e-Niro er ligesom alle andre elbiler udstyret med automatgear, så komforten er høj på både korte og lange ture.

Plusser:

+ En utrolig flot elbil

+ Behagelige køreegenskaber

+ Rummelig kabine

Minusser: 

÷ Basismodellen er veludstyret, men vil du have mere udstyr, bliver det hurtigt dyrt

÷ Stabil kørsel, men ikke særlig sportslig

÷ Andre elbiler har mere kreativt design