Mini Cooper

Mini Cooper

Man er ikke i tvivl om, hvilken bil man har set, når en Mini suser forb. Den ikoniske bil har fået mange ansigtsløft igennem tiden, men designet holder stadig. Der findes flere typer. Mini Clubman stationcar, Mini Cooper SE (en fuldt elektrisk bil), og Mini Countryman, som er en SUV. Alle er sjove biler at køre, særligt Mini Cooper Cabriolet’en, hvor du kan rulle taget ned, giver høj køreglæde. Der er plads til hele familien i alle modeller, og med et højt sikkerhedsniveau, kan du køre uden bekymringer.

Sikkerhed

Mini kommer i mange versioner, men én ting de alle har tilfælles er et højt sikkerhedsniveau. De bremser automatisk op, hvis man kommer for tæt på andre biler, godt hjulpet på vej af en kamerastyret fartpilot, som holder øje med omgivelserne. På listen over sikkerhedssystemerne er desuden:

– Headup-display, der gør at man ikke hele tiden skal kigge ned på instrumentbrættet,

– advarsel mod kollision med biler og fodgængere,

– automatisk op- og nedblænding af forlygter,

– skiltegenkendelse, så man undgår at køre for stærkt.

Interiør

Mini er først og fremmest kendt for sit joviale design. Man er ikke i tvivl om, hvilken bil man er i, når man sidder i en mini. De afrundede former, som har fulgt bilen gennem tiden, er med på alle modeller. I midten på de nyere udgaver er det dog ikke længere speedometeret, der sidder i midten, men derimod et infotainmentsystem. Der er mange flotte og sjove detaljer i Minien, og samtidig er den praktisk med gode opbevaringsmuligheder og mulighed for at lægge sine ting fra sig.

Mini Cooper

Teknologi

Teknologien sætter efterhånden en høj øvre grænserfor, hvad man kan optimere biler med, og den varierer meget i forhold til den årgang og model, man vælger. Eksempler på hvilken teknologi, du kan finde i de forskellige biler er blandt andet:

– Bluetooth til streaming af musik og til nemme telefonopkald, hvor man ikke skal bruge hænderne,

– kørsel med én fod – hvis man løfter foden fra speederen bremser den automatisk,

– Apple CarPlay, der medfølger som standard i udvalgte modeller,

– LED-lygter, der medfølger kommer som standard i visse Countryman-modeller.

Rummelighed

Som navnet også antyder, er Mini ikke den største bil, men faktisk er den overraskende rummelig indvendig. Hvis man har brug for meget plads i bilen, skal man vælge en Mini Countryman, da den er størst. Minier er ret praktiske, og man kan snildt have hele familien med, når man skal ud og køre. Hvis man skal have voksne med, er det en god idé at vælge en mini med fem døre, da udgaven med tre kan være svære at træde ind og ud af.

Komfort

Minier er sjove biler med et fedt, uformelt design, som skiller sig ud fra mængden. Frem for alt leverer de en underholdende køreoplevelse. De reagerer enormt hurtigt og ligger godt på vejen. Den komfortabel affjedring gør, at man ikke mærker hvert eneste bump på vejen. Det føles næsten som om, man kører i en meget større bil, end det egentlig er tilfældet, og det er ikke noget problem at følge med de andre på motorvejen.

Mini Cooper

Plusser:

+ Køreglæde

+ Anderledes design

+ Overraskende rummelig indvendig

Minusser: 

÷ Hybrid- og elversionen er ikke lige så rummelige som de andre

÷ Det kan være svært at træde ind og ud af bagsædet i minier med tre døre

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS