Opel

Om Opel

Danske bilejere har altid haft et godt øje til de tyske bilproducenter, og det gælder også Opel, som leverer økonomiske og driftsikre familiebiler. Tidligere havde Opels biler alvorlige rustproblemer, men i dag er Opel kendt for solid mekanik og lang levetid. Der er efterspørgsel på både Insignia og Astra, men den lille Opel Corsa er stadig danskernes favorit

Opel blev grundlagt af Adam Opel som symaskinefabrik helt tilbage i 1862. Senere, i 1886, kommer cykelproduktion til, og først fra 1902 begynder Opel at fremstille biler. Den tyske bilfabrikant gør en god profil i motorsportens verden frem til 1. Verdenskrig, men efter krigen skifter fabrikken retning og satser i stedet på små, masseproducerede biler.

Opel var den første europæiske bilproducent til at indføre samlebåndsproduktion, og Opel 4 fra 1924 var den første bil til at rulle af samlebåndet hos Opel. Bilen mindede umiskendeligt om Citroën 5CV, men i det mindste hjalp den grønne lakering med at lægge afstand til den franske bilproducent. Til gengæld har den grønne farve måske haft en indflydelse på, at bilen fik tilnavnet “Løvfrøen”.

Allerede i 1929 var Opel i økonomiske problemer og amerikanske General Motors købte 80% af aktierne i virksomheden og overtog få år efter helt Opel. Den amerikanske ejer lagde en lidt anden linje for udviklingen af bilmodellerne fra Opel, men kombinationen af tysk grundighed og et mere amerikansk udseende gjorde Opel populær både før og efter 2. Verdenskrig.

I dag ejes Opel af franske Groupe PSA, som også tæller Peugeot og Citroën, så i princippet er Opel nu underlagt det firma, de kopierede deres første bil fra i 1924.

De vigtigste modeller fra Opel

Astra

Denne model afløste den ellers populære Opel Kadett i 1991 og er siden blevet produceret som både hatchback, sedan, stationcar og cabriolet. Opel Astra er altså én af kernemodellerne hos Opel, og er én af de foretrukne familiebiler fra den tyske bilproducent.

Corsa

Minibilen Corsa har været på markedet siden 1982, og altså udviklet mens Opel stadig var på amerikanske hænder. I danmark kender vi den primært som ahtchback, og senest har opel lanceret en fuldt elektrisk version. Det er én af Opels absolutte topsællerter, og ikke kun i Danmark. I 2008 rullede Corsa nr. 10.000.000 af samlebåndet på fabrikken i Eisenach.

Crossland

Opels kompakte crossover SUV hedder Crossland og blev oprindeligt lanceret i 2017. Modellen har fået en justering både designmæssigt og teknisk i 2021, der betyder, at køreturen bliver mere komfortabel og mere sikker end i tidligere modeller.

Grandland X

Fuldblods SUV’en Grandland er klar til det meste, både i byen og når du kører på eventyr. Med Grandland får du et dynamisk design og ny teknologi, som hjælper dig godt på vej og giver dig maksimal komfort i kabinen. Grandland kan endvidere fås som plug-in hybrid.

Insignia

Denne coupe og stationcar fra opel ligger i den mere luksusprægede del af Opels sortiment. Den kombinerer tysk kvalitet med et mere sporty look end andre modeller fra Opel. Den nye version af insignia har mange avancerede teknologier, som head-up display i forruden og intelligente LED-lygter.

Ikoniske modeller fra Opel

Kadett (1962)

Egentlig begyndte historien om kadetten tilbage i 1937, men produktionen stoppede i 1940, og efter 2. verdenskrig blev produktionen flyttet til Rusland. I 1962 genopstod Kadetten imidlertid som almindelig sedan såvel som en luksus model, og med denne udgave var kimen lagt til en succes. Opel Kadett er i denne omgang i produktion frem til 1992, og bliver foreviget af den sønderjyske rapper, L:Ron:Harald i 1998 med sangen “Mæ å min Kadett”.

GT (1968)

Sportsvognen Opel GT fra 1968 minder mest af alt om en Corvette Stingray i miniformat. I realiteten var GT’en dog tættere på Kadetten, for den var bygget på samme ramme. Det lille udseende til trods var GT en sjov bil at køre i og dens design og æstetik holder den dag i dag. En bil der i den grad viser den amerikanske indflydelse på Opels produktion.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS