Renault

Om Renault

Den franske bilproducent Renault har altid befundet sig i fronten af udviklingen, når det gælder personbiler. Renault har haft stor succes både som producent af biler til hverdagen såvel som til rally og formel 1. Renault er én af verdens største bilproducenter og siden 1990’erne har Renault været blandt de mest solgte bilmærker i Danmark med modeller som Clio og Megane.

Renault blev grundlagt i 1899 af Louis Renault, og allerede fra starten viste den franske bilproducent sig som en innovator. De første biler fra Renault havde nemlig motoren foran og træk til baghjulene via en kardanaksel. Konstruktionen blev senere dominerende for hele markedet. Renault havde en årlig produktion på 10.000 biler i 1913 og det gjorde firmaet til Frankrigs største bilproducent.

Under 1. Verdenskrig var Renault populær til troppetransport og i mellemkrigstiden udvidede Renault sortimentet af biler, men 2. Verdenskrig satte en stopper for Renaults store succes. Tyskerne overtog fabrikken og den blev anvendt til produktion af lastbiler, hvilket gjorde fabrikken til et yndet bombemål for de allierede.

I slutningen af krigen overtog den franske stat firmaet og allerede i 1946 blev den første nye konstruktion introduceret. 4CV var en lille firecylindret hækmotorbil, men det var en start.

Efter gentagne rationaliseringer blev firmaet omdannet til et aktieselskab i 1990 og i 1996 solgte den franske stat aktiemajoriteten i selskabet.

De vigtigste modeller fra Renault

Grand Scenic 4

Denne model er en MPV med crossover stilelementer, som blev introduceret første gang i 2004, men version 4 er fra 2016. Grand Scenic adskiller sig fra Scenic ved at være større og have plads til syv sæder i stedet for fem.

Kadjar

Denne crossover SUV blev præsenteret i 2015, og i modsætning til mange andre af slagsen, kunne man vælge mellem to- eller firehjulstræk. I kadjar nyder du godt af vejgrebet og en høj siddeposition med perfekt udsyn.

Megane

Da Megane første gang blev introduceret til offentligheden i 1995 var det som en lille familiebil, en hatchback, som skulle løfte arven efter Renault 19. Siden har den været produceret i et væld af variationer og i den seneste udgave, Megane Sport Tourer, søger Renault at ramme en sporty stationcarstil.

Twingo

Denne lille hatchback af en bybil har været en del af Renaults lineup siden 1992. Den nyeste Twingo er kommet på markedet i 2021 og præsenterer en generel opgradering af design og teknik.

Zoe

Renault Zoe var den første fuldt elektriske bil fra Renault og blev introduceret i 2012. Renault ramte helt rigtigt med denne elbil som var væsentligt billigere end de store konkurrenter på det tidspunkt. I 2015 og 2016 var Zoe da også den bedst sælgende elbil på det europæiske marked. Den seneste mopdel har en rækkevided på knap 400 km (WLTP) og kan lades op til at køre 150 km på 30 minutter ved 50 kW.

Ikoniske modeller fra Renault

Suprastella (1938)

Denne luksus sedan står som et minde om en svunden tid, fyldt med elegance. Suprastella nåede kun lige at komme på markedet før 2. verdenskrig ramte, og efter krigen var der ikke plads til luksus. Suprastella er imidlertid stadig den nok smukkeste renault til dato

Renault 5 (1972)

Hverdagsbiler og brændstofkrise betød små og funky modeller var i høj kurs i 1970’erne, og Renaults “kur” var Renault 5. Den blev én af den franske bilproducents mest populære modeller og samtidig var den lidt af et slags forvarsel for hvad fremtiden ville bringe.

Renault 4 (1961)

Renault 4 solgte over otte millioner eksemplarer i mere end 100 lande over en periode på mere end 30 år. Den karakteristiske design skulle konkurrerer med Citroën 2CV, men endte med selv at blive et ikon i sin egen ret. Renault 4 blev produceret i et væld af variationer, og blandt andet det danske postvæsen købte 8.000 renault 4 mellem 1962 og 1988.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS