Toyota

Om Toyota

Fantastiske Toyota har skabt pålidelige og innovative biler siden 1920’erne, og så er det i dag intet mindre end verdens største bilproducenten. Kombinationen af pålidelige, holdbare biler og interessante modeller i de biltyper, danskerne favoriserer betyder, at Toyota flere gange har sat sig på toppen af salgslisterne herhjemme.

Som med andre pålidelige biler, holder en Toyota sin pris forholdsvis godt på brugtbilsmarkedet, hvor man typisk finder både den lille Aygo og familiebilen Avensis repræsenteret.

Toyota begyndte som en afdeling i industrivirksomheden Toyoda Automatic Loom Works i 1933, men blev et selvstændigt firma og bilproducent i 1937, efter ejerens søn havde været en tur i USA og besøgt nogle bilfabrikker. Nu skulle japan også lave egne biler. 2. verdenskrig kom imidlertid i vejen og efter krigen var Japans industri og også Toyotas fabrikker i slem forfatning.

Langsomt rejste både landet og Toyota sig fra støvet efter krigen og Toyotas første modeller blev designet efter amerikansk inspiration. USA blev da også det første eksportmarked i 1957, mens vi i Europa måtte vente til 1963 med at stifte bekendtskab med Toyotas biler.

Op gennem 60’erne begyndte Toyota at drage inspiration fra Europa i stedet for USA, og modellerne blev samtidig mindre. Det er en udvikling som passer god til den japanske bilproducent som i 1980’erne vokser sig til verdens største bilproducent.

De vigtigste modeller fra Toyota

Auris

Mellem 2006 og 2020 var Auris navnet på en lille familiebil, som efterfulgte Toyota Corolla. Auris var en hatchback, mens sedan-versionen fortsatte under navnet Corolla.

Hilux

Toyotas primære pickup truck siden 1968 bærer navnet Hilux. Den seneste version af Hilux fås med såkaldt “short bed”, altså kortere lad. Dette gør kabinen større og betyder, der er plads til hele familien.

Land Cruiser

Firehjulstrækkeren fra Toyota er den model, de har produceret i længst tid, faktisk har der været en Land Cruiser i produktion siden 1951. Land Cruiser er en seriøs SUV i fuld størrelse og hvis den vil frem i et ellers ufremkommeligt landskab, så kommer Land Cruiseren frem.

Proace Verso

Dette er en familie version af en mindre varevogn, og minibus, som er baseret på samme platform som .Citroën SpaceTourer, Peugeot Expert og Opel Vivaro blandt andre. Det er den rette bil til den store familie.

Rav4

Som femdørs crossover SUV ligger Toyotas RAV4 i den øvre middelklasse. Den havde sin debut i 1994 og var designet til at give bilejere fordelene ved en SUV samtidig med en kompakt bils brændstoføkonomi og manøvreringsevner.

Ikoniske modeller fra Toyota

2000 GT (1967)

Sportsvognen 2000 GT kunne hamle op med de “store drenge “ i Europa både i forhold til design og ydelse. Det var denne bil, som for alvor fik resten af verden til at vise den japanske bilindustri opmærksomhed. Og så hjalp det måske også, at Sean Connery blev kørt rundt i den som James Bond i “you Only Live Twice” fra 1967.

Sera (1988)

Den lille sports coupe Sera blev introduceret i 1988, og selvom dens udstyrsliste var imponerende for sin tid, er det mest på grund af designet, den er ikonisk. Sera havde nemlig nogle ret unikke døre, hvis ruder fortsatte ind over bilen og når dørene åbnede, skete det i en skæv bevægelse opad. De blev altså vippet op i stedet for at blive drejet ud.

Hilux North pole (2006)

Denne udgave af Hilux-firehjulstrækkeren har som det eneste motoriserede køretøj været på både Nordpolen og Sydpolen, og overlevede også et møde med drengen fra Top Gear. Den er nærmest uforgængelig.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS