Volvo

Populære Volvo modeller

Om Volvo

Velbyggede familieorienterede biler kendetegner bilerne fra Svenske Volvo. De er pålidelige, holdbare og har ry for at være meget sikre at køre i. Volvo er slet og ret ét af de stærkeste brands i bilbranchen. Det er en kombination af værdier, der også får Volvo til at performe godt på brugtbilsmarkedet, og du kan derfor ikke regne med at spare fantastiske summer ved at købe brugt.

Volvo blev grundlagt som en industrikoncern i 1926, som en del af en kuglelejefabrik, men i 1935 lykkedes det at skille Volvo fra som selvstændigt firma og bilproducent. Bilerne fra Volvo var før 2. Verdenskrig store, solide og designmæssigt inspireret af USA. De slog godt igennem på det svenske marked, men uden for Sverige kneb det med interessen.

Efter krigen begyndte Volvo at få foden indenfor på eksportmarkedet ikke mindst takket være en ny bil, PV444, som var væsentligt mindre, end de tidligere Volvo-modeller.

Samtidig med at eksporten begyndte at tage fart, udviklede Volvo lastbiler og busser, og vandt sig en førerposition på disse områder.

Volvos personbiler blev købt i 2010 af kinesiske Zhejiang Geely Holding, som står bag bilproducenten Geely, der er en af Kinas største.

Designæstetikken har ændret sig en del de senere år. Volvo har tidligere været synonym med store, kasse-agtige biler, men i dag er linjerne blødere og stilen mere sporty.

De vigtigste modeller fra Volvo

S60

Den business-venlige sedan S60 har været i produktion siden år 2000. Den har været produceret med forskellige motorstørrelser og udstyrspakker, og nu er den kommet i en udgave med mulighed for plug-in hybrid.

S90

S90 er Volvos top-sedan, og har været produceret siden 2016. Ved præsentationen af S90 i 2015 vandt den prisen for “Production Car Design of the Year”. Den nye version kan, ligesom S60’eren, fås som plug-in hybrid.

V60

Dette er stationcarudgaven af S60-modellen. Den er pakket med god teknologi og smarte features der hjælper dig til at køre sikkert.

XC40

XC40 er en forholdsvis ny kompakt luksus crossover SUV, som blev lanceret i 2017. Den har vundet flere “Car of the Year”-awards og kan fås som både plug-in hybrid og fuldt elektrisk bil. Som elbil har den en rækkevidde på 418 km.

XC60

Den mellemstore luksus crossover SUV XC60 har været på markedet siden 2008. Ligesom lillebroren XC40 kan den nu fås som plugin hybrid med en rækkevidde på ren el på op til 52 km. Til gengæld kører den mellem 40 og 37 km pr. liter benzin.

Ikoniske modeller fra Volvo

PV444 (1947)

Denne lille bil repræsenterede et skift i Volvos strategi idet, Volvo før krigen havde bygget store, solide biler og med denne indvarslede bilproducenten en ny tid med mindre og billigere biler.

Duett (1953)

Volvo stationcar har altid haft en særlig plads i markedet, og det hele startede med Duett. Den blev introduceret i 1953, og var én af de første biler som blev eksporteret til USA. Dens status som ikonisk Volvo blev cementeret i 1997, da bilen kom på de svenske frimærker.

P1800 (1961)

P1800 var en coupe med et sportsligt udtryk, som blev byggede mellem 1961 og 1973. Den var den første volvo til at benytte B18-motoren, som senere ville blive brugt i både Amazon og i 140-serien. P1800 var en flot lille coupe og den vandt stor berømmelse, fordi Roger Moore kørte i den i tv-serien The Saint.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS