VW Golf

VW Golf har været på markedet siden 1970’erne og har solgt over 35 millioner eksemplarer verden over. Det er en af de mest populære hatchbacks i verden og er anerkendt som den bedste all-round hatchback på markedet. Det er en praktisk bil, der samtidig har gode køreegenskaber. Der er plads til familie og venner, men den egner sig også som pendlerbil og til længere bilture. Den fås som stationcar, hvor den hedder Variant, og som hatchback. Man kan også få den som ren el-bil, VW e-Golf, og som plugin-hybrid. Hvis man vil have en mere sportslig køreoplevelse, så hedder den VW Golf GTI.

VW Golf 8

Sikkerhed

Sikkerheden i en VW Golf er helt i top, og den har mange sikkerhedssystemer, der hjælper en på vej. Den har fået fem ud af fem stjerner i Euro NCAP’s sikkerhedstest. VW Golf har adaptiv fartpilot og vognbaneassistent på nogle modeller. Nogle modeller leveres også med lysassistent, så bilen selv forholder sig til lyskryds. Der er en indbygget nødbremse, der bremser for biler, cyklister og fodgængere, og bilen bremser også af sig selv, hvis man kommer for tæt på stillestående biler under parkering.

Interiør

VW Golf har et meget praktisk og rent design indeni. Der er rigtig mange steder man kan lægge sine ting. Der er heller ikke så mange knapper, og bilen virker derfor meget overskuelig. Alt hvad man skal bruge kan nås via rattet eller meget tæt på førerpladsen. Sæderne er en ren fornøjelse at sidde i og man kan endda få dem med indbygget massage. Til de kolde dage er der varme i både sæder og rat.

VW Golf 8

Rummelighed

VW Golf er en meget praktisk og overraskende rummelig bil. Bagagerummet på hatchbacken er på ca. 380 liter med mulighed for 1.200 liter, hvis man lægger sæderne ned. Hvis man skal have mere plads er bagagerummet på ca. 610 liter i Variant-versionen og 1.640 med sæderne nede.

– Det er let at komme ind og ud af bilen.

– God loftshøjde og knæplads på bagsædet.

– Nemt at montere en autostol.

– Udsynet er godt både for og bag.

Teknologi

VW Golf er løbende blevet fornyet med på den nyeste teknologi til biler. Man finder f.eks. et digitalt instrumentbræt, så man kan se den præcise hastighed og en skærm i midten med infotainmentsystem med alle de vigtigste GPS-funktioner og mulighed for hurtig, trådløs kommunikation. Bilen er delvist selvkørende op til 210 km/t, hvor man ikke behøver at styre, give gas eller bremse. Bilen har derudover Apple CarPlay, klimaanlæg samt LED-lys for og bag.

Komfort

VW Golf er en sjov bil at køre. Den har balancerede køreevner, og så er den behagelig at sidde i. Den er meget støjsvag, så man kan snildt høre, hvad hinanden siger i kabinen. Den egner sig til bykørsel og også på motor- og landeveje, hvor den arter sig godt i svingene og ved høje hastigheder. Alt i alt kører en VW Golf meget stabilt og sikkert på vejen.

VW Golf 8

Plusser:

+ Kører godt på alle slags veje

+ Rummelig med fin plads på bagsædet

+ Fås i flere varianter alt efter kørestil eller pladsbehov

Minusser: 

÷ Bagagerummet på hybrid- og elbilerne er ca. 100 liter mindre end på benzin- og dieselversionerne

÷ Rækkevidden på VW e-Golf er relativt kort